Волинь Новини

Керівниця ТМО на Волині прозвітувала, що змінилося у медзакладі за три роки роботи

Як стало відомо, генеральна директорка Володимирського ТМО Тетяна Ващук прозвітувала про роботу медустанови за останніх три роки.

Звіт керівниці медзакладу відбувся 3 лютого, повідомляє Володимирська міська рада у фейсбуці. , передає Район. Медицина.

На заході були присутні міський голова Ігор Пальонка, заступник голови Волинської ОВА Мирослава Якимчук, заступник начальника управління охорони здоров’я ОВА Валерій Руцький, генеральна директорка КП «Володимирський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок.

Розпочали захід хвилиною мовчання за усіма загиблими захисниками, що віддали своє життя за незалежність України. Аби присутні могли ознайомитись з роботою медзакладу до їхньої уваги було представлено відеоролик про роботу та перспективний план розвитку лікарні.

«Володимирське ТМО постійно веде роботу у напрямку покращення якості та розширення медичних послуг. У медзакладі цілодобово працює приймальне діагностичне відділення, лабораторія та інструментальна діагностика, забезпечене цілодобове чергування спеціалістів. Станом на сьогодні у команді ТМО налічується 123 лікарі з різних куточків України. Присутня єдина центральна автоматизована система лікувального киснепостачання, яка складається із трьох кисневих станцій», – зазначила Тетяна Ващук.

У своєму звіті керівниця медзакладу розповіла, що у ТМО функціонує КТ апарат зі шприцом-інжектором для контрастування, а також планується придбання МРТ-апарату. Безумовною гордістю медоб’єднання є сучасний операційний блок, у якому все продумано до найменших дрібниць. Вартість проєкту разом з обладнанням та інвентарем становить понад 25 мільйонів гривень. Щодня у роботі лікарі використовують найсучасніші методи оперативних втручань, лапаратомічні, лапароскопічні та ендоскопічні операції в дитячій та дорослій хірургії, урології, травматології, акушерстві та гінекології.

У закладі запровадили ендопротезування кульшових суглобів, працює оперативна офтальмологія, проводяться лор-операції, а щороку на світ з’являється близько п’ятисот діток. У ТМО оновили стаціонарне відділення реабілітації, де проходять відновлення бійці ЗСУ та працюють над облаштуванням реабілітаційного центру для військових в окремому відділенні.

З початком повномасштабного вторгнення у закладі облаштували укриття з палатами для перебування пацієнтів, операційною залою, післяопераційними залами. Є резервна лінія живлення на випадок перебою основної лінії електропостачання.

Стаціонарна медична допомога у лікарні надається на 320- ти ліжках у 16 відділеннях. До завершення року планується встановлення мультифункціонального ангіографа, щоб мати можливість оперативно лікувати захворювання серцево-судинних систем.

Також у закладі відбулися капітальні ремонти терапевтичного, кардіологічного, інфекційного відділень, відділення амбулаторного гемодіалізу, хірургії та інтенсивної терапії, операційний блок та ряд діагностичних кабінетів. Завершується капітальний ремонт у операційному блоці №2, відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, реконструюється приймально-діагностичне відділення, введення в експлуатацію якого планується у вересні.

Як зазначила генеральний директор КП «Володимирське ТМО» Тетяна Ващук, за звітний період у лікарні суттєво збільшилась кількість пацієнтів, кількість проведених операцій, знизився показник смертності в розрізі 2020-2023 років.

«Суттєве збільшення кількості пацієнтів та значне покращення умов їх перебування – результат колосальної роботи, яку провела команда ТМО, починаючи з 2020 року. Упродовж цього часу міська влада усіляко підтримувала медзаклад, виділяючи чималі кошти з місцевого бюджету і я гордий тим результатом, який ми сьогодні бачимо. Медицина – пріоритетний напрямок розвитку у нашій громаді, тож плануємо і надалі сприяти розбудові, розвитку та конкурентоспроможності медзакладу; впевнено тримаємо курс на отримання лікарнею статусу кластерної, а також плануємо втілити ідею реабілітаційного центру для військових та закупівлю двох квартир для медиків, аби підтримати спеціалістів та якість медицини загалом. Лише протягом 2022 року з місцевого бюджету для Володимирського ТМО було виділено близько 99 мільйонів гривень. Переконаний, що завдяки спільним зусиллям та співпраці з керівництвом медзакладу, жителі громади будуть забезпечені якісними медичними послугами, а спеціалісти – належними умовами праці», – підсумував міський голова Ігор Пальонка.