Волинь Новини

У місті на Волині прощалися із загиблим 30-річним снайпером. Фото

Сьогодні, 6 серпня, у Ковелі в останню дорогу провели воїна, ковельчанина Ярослава Миколайовича Воробея.

Про це повідомляє міський голова Ігор Чайка.

«Кожен наш загиблий герой – це нерозказана історія. Ми ніколи не будемо бачити все життєве полотно людини від початку й до кінця. Бо воно відоме лише Всевишньому. А в нас – лише фрагменти цієї мозаїки. Спогади родичів. Друзів. Близьких. І те, що ми називаємо пам’яттю, яку зобов’язані берегти. Сьогодні згадували.

Приїхав настоятель Жидичинського монастиря, архімандрит Костянтин Марченко. В цій святій обителі служить рідний брат загиблого Ярослава, – отець Феодосій, і братія приїхала підтримати родину нашого героя», – зазначає міський голова. 

«Провели молодого воїна, якому в травні цього року минуло лише 30. Він мріяв про море й дуже сподівався його побачити. Який працював за кордоном, збирав кошти, щоб завершити ремонт у своїй оселі тут, в рідному Ковелі. Він мав золоті руки: вивчився свого часу в ПТУ-5 на різьбяра, його роботи колись навіть виставляли в одному з міських парків.

Родичі згадують, що завжди казав: «Хто, як не я?», коли йшлося про вибір. І от з березня 2015 по березень 2016 був бійцем АТО в Луганській та Донецькій областях. «Хто, як не я?» – і пішов воювати в 2022 році, хоч міг лишитися й заробляти кошти в Польщі», – пише очільник громади.

2 серпня його не стало. Він загинув під час ворожого обстрілу російськими окупантами, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Солідар Донецької області.

«Звичайним житейським планам не судилося здійснитися. Він став за те, щоб Україна була тисячу років. Завдяки таким, як Ярослав, Україна має сьогодні не просто встояти, а перемогти, випростатись на увесь зріст. Відновитися і бути тією, за яку наші герої так відчайдушно, так сміливо, так віддано сьогодні б`ються», – пише голова.

article photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photoarticle photo

 

 

article photo