Волинь Новини

Плетуть і дорослі, і діти: в селі на Волині виготовляють “кікімори” для бійців

У селі Гірка Полонка Луцького району місцеві жителі почали виготовляти “кікімори” – маскувальні костюми для військовослужбовців. Наразі запланували виготовити 17 виробів, на які отримали запит, – розповіла Суспільному волонтерка Валентина Шевчук.

Спершу матеріали для виробів волонтерка збирала через соцмережі: приносили старі мішечки люди, які відгукувалися на оголошення. Зараз пакунки приходять поштою з різних областей України щодня. Розбирати мішковину на пряжу допомагають вимушені переселенці.

Плетуть і дорослі, і діти: в селі на Волині виготовляють "кікімори" для бійців
Волонтерка Валентина Шевчук. Фото: Суспільне Луцьк

Щодня збираються орієнтовно 20-30 людей: більшість – діти. Як розповіла семирічна Евеліна Куцик, вплітати нитки в основу для кікімори складно, але допомагати потрібно.

Плетуть і дорослі, і діти: в селі на Волині виготовляють "кікімори" для бійців
Семирічна Евеліна Куцик. Фото: Суспільне Луцьк

Долучилася до виготовлення захисного одягу для військових і волонтерка Наталія Левкова з сином Святославом.

“Спонукало нас прийти, щоб якнайшвидше була перемога. Дуже клопітка робота, біля неї треба постаратися. Ниточка в ниточку, але кожна ниточка – це наша перемога”, – говорить жінка.

Плетуть і дорослі, і діти: в селі на Волині виготовляють "кікімори" для бійців
Волонтерка Наталія Левкова з сином Святославом. Фото: Суспільне Луцьк

Маскувальний костюм має розмір 1,80 метра на 1,30 метра. Основу з сітки потрібно заповнити нитками. Витіпує нитки з мішковини та допомагає з “кікіморами” волонтерка Лариса Афанасьєва з міста Добропілля на Донеччині. На Волинь жінка приїхала майже два тижні тому з чотирма дітьми.

Я розумію, що це дуже важливо. Чим більше наших воїнів захистять, тим краще”, – говорить переселенка.

Як зазначила Валентина Шевчук, щоб сплести один маскувальний костюм, потрібно працювати шістьом людям упродовж двох днів. “Приходять на дві години, на пів дня. Важливо прийти, прийти і посидіти хоча б годинку і це вже буде результат. Результат – свій внесок у перемогу”, – додала волонтерка.