Волинь Новини

Увірвався з пістолетом в дім і зламав носа господарю: на Волині судили хулігана

Судили волинянина, який випив зайвого, і 19 жовтня 2020 року вирішив самоствердитися шляхом приниження інших.

Відповідний вирок ухвалив Турійський районний суд Волинської області 2 серпня.

Як вбачається із вироку, обвинувачений під надуманим приводом вирішив розпочати конфлікт із потерпілим, який проходив повз нього до свого будинку. Аби уникнути неприємностей, чоловік намагався зачинитися у себе вдома. Однак, обвинувачений почав виламувати двері будинку.

Окрім того, він дістав пневматичний пістолет. Штовхаючи двері, які потерпілий стримував з протилежної сторони, нападник вистрілив з пістолета і влучив у груди господарю будинку, від чого той отримав легкі тілесні ушкодження.

Проникши до будинку, зловмисник приставив пістолет до голови потерпілого, наказав закласти руки за голову і стати на коліна. Побоюючись за своє життя, господар будинку виконав вимоги нападника. Після цього хуліган вдарив потерпілого ногою по обличчю, внаслідок чого зламав тому носа.

У суді зловмисник визнав свою вину, щиро розкаявся та пояснив, що так хотів налякати потерпілого, з’ясовуючи стосунки між ним, та його знайомим.

Потерпілий також додав, що нападник погрожував йому вбивством. Однак, вони з обвинуваченим примирилися, адже той щиро попросив вибачення. Тож потерпілий просив суворо не карати свого кривдника.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав волинянина винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років умовно з іспитовим строком 3 роки.