Волинь Новини

Лікаря Волинської обласної лікарні викрили на підробці документів для ухилянтів

Трьох мешканців Луцька викрили на переправленні ухилянтів за кордон. Вони підробляли військовозобов’язаним чоловікам фальшиві довідки про наявність хвороб, завдяки чому ті могли перетнути кордон. Відомо, що один з підозрюваних – лікар Волинської обласної лікарні. У разі доведення вини фігурантам справи загрожує до дев’яти років тюрми, – повідомляє zaxid.net.

Про вручення підозр стало відомо у понеділок, 1 серпня, після повідомлення прес-служби прокуратури Волині. За версією слідства, твоє мешканців Луцька з кінця березня займались незаконним переправленням ухилянтів за кордон. Для переправлення ухилянтів вони підробляли фальшиві довідки про непридатність.

«Встановлені факти виготовлення таких документів для двох чоловіків, з одного з яких члени організованої групи взяли за цю послугу 13 200 доларів», – зазначає прокуратура.

Двом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Незабаром запобіжний захід оберуть третьому фігуранту справи. Поліція встановлює, чи причетні чоловіки до інших подібних епізодів.

Слідчі вручили їм підозри за ч.3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон), санкція якої передбачає від семи до дев’яти років ув’язнення.