Волинь Новини

У Луцьку чоловіків переселенців більше не харчуватимуть безкоштовно

Право на безплатні гарячі обіди в соціальних їдальнях Луцька мають внутрішньо переміщені особи з громад, де тривають бойові дії, або з тимчасово окупованих територій. Також, відповідно до ухвалених змін, чоловіки працездатного віку там не харчуватимуться.

Як інформує ТРК «Аверс», на черговому засіданні Луцького міськвиконкому ухвалили нові зміни, що стосуються внутрішньо переміщених осіб. Змінилися правила харчування у соціальних їдальнях. Відповідно до них, право на безплатний гарячий обід матимуть лише визначені категорії громадян. Чоловіки працездатного віку більше не харчуватимуться, пояснила очільниця департаменту соцполітики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

«Ця програма діє давно. Спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» і з міського бюджету ми оплачуємо харчування цих людей. Попереднє рішення було ухвалене, що харчуватимуться люди, які прибули з територіальних громад, де тривають бойові дії, або які перебувають під окупацією і внесені до наказу Мінінтеграції за погодженням з Міноборони. Сьогодні було внесено нові зміни. Послугу з харчування будуть надавати жінкам з дітьми до 18 років, дітям до 18 років, особам з інвалідністю і пенсіонерам. Талони на безоплатне харчування в соціальних їдальнях видаватимуть лише цим категоріям громадян. Чоловіки працездатного і призовного віку в соціальних їдальнях харчуватися наразі не будуть», – зазначила вона.