Волинь Новини

«Навіть балачки не може бути про капітальні ремонти», – головний дорожник Волині

Волинські дорожники кажуть, що цьогоріч в області мали капітально відремонтувати сотні кілометрів на різних напрямках. Були готові проєкти, а подекуди й визначені підрядники. Нині ж про капремонти й не говорять. Максимум робитимуть ямкові.

Про це повідомляє 12 канал. 

«Навіть балачки не може бути ні про капітальні, ні про поточні середні ремонти. Тому що акцизи на пальне скасовані, скасоване розмитнення автомобілів, а це було основне джерело фінансування доріг. В нас були напрацювання на близько 14 мільярдів. Ми планували відремонтувати в області до 600 км доріг. На жаль, все відклалось», – розповів начальник Служби автомобільних доріг Волині Анатолій Посполітак.

Кошти, зібрані за січень-лютий, мовляв, – усе, що є. Цього, кажуть, вистачить лише на ямкові ремонти, над чим вже активно працюють.

«Відремонтували ямковим ремонтом дорогу з Горохова до Павлівки, перейшли на напрямок Берестечко. Скільки коштів буде – стільки будемо працювати. На сьогодні завдання-мінімум – дійти до Мар’янівки», – каже Анатолій Посполітак.

Ямковим ремонтом, розповідають, пройшли вже маневицький напрямок і доходять до Любешова. У березні відремонтували дорогу від Любомля до Ягодина, адже там була катастрофічна ситуація, а попит на напрямок неабиякий.

«Сьогодні ратнівський напрямок стоять бригади, працюємо, виділено 19 млн гривень. Знову-таки це не буде повноцінний ремонт, який ми бачили від Ковеля до Луцька», – розказує головний дорожник.

Підлатають і дорогу з Ковеля на Камінь-Каширський. Далі ж усе залежить від фінансування і як довго в Україні триватиме воєнний стан.