Цьогорічний відпочинковий сезон на Шацьких озерах буде відрізнятися від попередніх. Причина – війна. Зокрема посилено працюватимуть правоохоронні органи, скасують розваги, буде менше дозвілля.

Про це у програмі «Актуально» на 12 каналі розповів голова Шацької громади Сергій Карпук.

За його словами, нині підготовка до сезону у нас триває, хоч постійно існує загроза з боку Білорусі. А, як відомо, Шацька громада – прикордонна.

«Були проведені наради з головою районної військової адміністрації, з бізнесом. Дійшли висновку, що до сезону треба готуватися. Потрібно посилювати роботу правоохоронних органів для фільтрації людей, які до нас приїжджають, а також забезпечувати безпеку перебування їх на нашій території», – повідомив Сергій Карпук.

Голова запевняє, що відпочинок на Шацьких озерах цього року відрізнятиметься від того, що у був у минулі роки.

«Не буде тих заходів, змагань, менше буде дозвілля, оскільки наша громада, як і інші, переживає за втрату хлопців на війні. Тому до бізнесу і до всіх ми доносимо, що потрібно дотримуватися вимог, які встановлює закон: це і комендантська година, це і питання розваг, які не повинні бути на нашій території», – наголосив гість програми.

«Відпочинок матиме спокійний характер, коли люди приїждуть, зможуть відпочити від метушні міст, покупатися. Заклади працюватимуть тільки до 10-ї години, щоб був час людям повернутися до своїх місць перебування. Не буде дискотек, гучної музики», – додав Сергій Карпук.