Волинь Новини

Путін доручив ввести в ОРДЛО російські війська

Президент Росії Володимир Путін доручив Міністерству оборони “забезпечити здійснення Збройними силами РФ функцій із забезпечення миру” в ОРДЛО до встановлення дипломатичних відносин із так званими Луганською і Донецькою “народними республіками”.

Це випливає із указів Путіна про визнання “ЛНР” і “ДНР”, опублікованих на порталі правової інформації РФ.

З указів випливає, що президент Росії доручив Міністерству закордонних справ встановити дипломатичні відносини з так званими “Л/ДНР” (пункт 2) та розпочати перемовини про укладання “договору про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу” (пункт 3).

До того, як Росія встановить дипвідносини із самопроголошеними “республіками”, Міністерство оборони РФ за зверненням ватажків “Л/ДНР” має забезпечити на території ОРДЛО “функції з підтримання миру” (пункт 4).

“У зв’язку зі зверненням глави “Донецької (Луганської) народної республіки” Міністерству оборони Російської Федерації забезпечити до укладання договору, названого в пункті 3 цього указу, здійснення Збройними силами Російської Федерації на території “Донецької (Луганської) народної республіки” функцій із підтримання миру”, — йдеться в пункті 4 указів.

Путін доручив ввести в ОРДЛО російські військаФото: Офіційний портал правової інформації РФ

Укази президента РФ Володимира Путіна про визнання “Л/ДНР”