Важливо Волинь Новини

На Волині відкрили новозбудовану амбулаторію. Фото

В селищі Люблинець Ковельського району сьогодні, 1 лютого 2022 року, відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Зведення медичного закладу завершено у 2021 році в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка привітати колектив медустанови та місцевих жителів із відкриттям амбулаторії приїхав начальник управління охорони здоров’я ОДА Юрій Легкодух.
Слід зазначити, що кошти на спорудження об’єкта були виділені з державного бюджету як субвенція місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Загальна кошторисна вартість будівництва закладу становить понад 6 млн гривень.
Сучасна та простора амбулаторія має площу 232 м.кв. У ній є кабінети для сімейних лікарів, кімнати для персоналу, стерилізаційні, процедурна, кабінет профілактичних щеплень тощо. Також медична установа забезпечена усім необхідним обладнанням, аби лікарі проводили якісну діагностику пацієнтів.
Окрім того, амбулаторія забезпечена службовим автотранспортом для вчасного надання медичних послуг.
Загалом заклад сільської медицини обслуговує також й сусідні села. Наразі із сімейними лікарями Люблинецької амбулаторії підписані понад 8 тисяч декларацій.