Волинь Новини

На Горохівщині готують землю під полігон твердих побутових відходів: подробиці

Як стало відомо, у Мар’янівській громаді готують земельну ділянку для будівництва полігону твердих побутових відходів.

Про це стало відомо на зустрічі мера Горохова Віктора Годика, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олексія Гайдука, Мар’янівського селищного голови Олега Басалика, Берестечківського міського голови Ігоря Грудзевича з австрійським підприємцем Крістіаном Чернером – інформують на сайті Горохівської громади, передає Район. Горохів.

На зустрічі обговорили подальший алгоритм дій, пов’язаний з вирішенням проблеми поводження з твердими побутовими відходами.

Зокрема, Мар’янівський селищний голова Олег Басалик повідомив, що на території Мар’янівської селищної територіальної громади готують нову земельну ділянку площею 14 гектарів для передачі в довгострокову оренду австрійському підприємцеві для будівництва полігону ТПВ та встановлення там сміттєсортувальної лінії.

Наразі земельну ділянку перевіряють на відповідність державним будівельним та санітарним нормам. Керівники громад також обговорили рекультивацію старого сміттєзвалища поблизу міста Горохова.

До слова, з метою підписання попередньої угоди, а також розрахунку орієнтовної вартості проєкту, тарифів на вивезення сміття і т.д., домовилися про чергову зустріч у січні 2022 року.