Новини

Повідомили, чого чекати від нерозмитненого авто

Як відомо, можливість придбати дешеву машину дуже манить українців, і багато хто не проти купити Гольф 4 нерозмитнений, але які нюанси може мати така угода?

Відтак, зараз ми розглянемо, що потрібно для самостійного розмитнення автомобіля та чого чекати у такому разі надалі. А варіанти машин рекомендуємо переглянути на сервісі OLX, передає Район. Горохів.

Факти, які потрібно знати про нерозмитнені авто

В Україні можна законно їздити на нерозмитненому автомобілі, але цей термін обмежений. Так, якщо авто ввозиться транзитом, цей період становить до 10 днів. Другий варіант дозволяє користуватися транспортним засобом більш тривалий період. Якщо машина ввозиться іноземним громадянином, він може користуватися їй без розмитнення до 1-го року, а для авто, які зареєстровані на іноземні компанії, цей термін збільшується до 3-х років.

Але якщо виявиться, що авто використовується не за призначенням, то порушникам загрожують серйозні штрафні санкції розміром до 170 тис. грн або повна конфіскація транспортного засобу.

Які податки доведеться заплатити за розмитнення?

Низька вартість нерозмитнених авто пояснюється тим, що за їх розмитнення доведеться сплатити порядну суму.

Податки, які потрібно заплатити за розмитнення авто:

  • Митний збір. Розмір цього внеску становить 10% ціни покупки. Причому враховується не фактична, а оцінна вартість, а характеристики авто на розмір цього податку не впливають.
  • Акцизний податок. А на цей внесок вже впливають вік машини, об’єм двигуна та навіть паливо, на якому їздить ТЗ. Для розрахунку можна використовувати онлайн-калькулятор. Також можна розрахувати його самостійно за формулою ⎼ 50 євро (для дизельних авто 75) x об’єм двигуна/1000 x коефіцієнт віку. Коефіцієнт віку обчислюється так ⎼ віднімаємо від поточного року рік випуску ТЗ і 1. Ця характеристика може бути не більше 15.
  • 20% ПДВ. Причому враховується сума купівлі, а також акцизний та митний збір.

Крім того, доведеться додатково сплатити збір до Пенсійного фонду, плату за держреєстрацію, номерний знак і бланк свідоцтва. Розмитнити авто можна самостійно через онлайн-кабінет або скористатися послугами брокера. Але останні коштуватимуть близько $150.