Волинь Новини

На Волині суд визнав протиправним призначення директора школи

У суді розглянули позов колишнього директора Рожищенського ліцею № 3 Леонтія Ткачука щодо результатів конкурсного відбору на посаду директора навчального закладу, у якому перемогу здобула місцева журналістка Наталія Яковлева.

Адміністративний позов розглянули 17 листопада у Волинському окружному адміністративному суді. Справу розглядала суддя Наталія Плахтій. Про це Район.Рожище стало відомо з опублікованої вступної та резолютивної частини рішення суду.

Нагадаємо, раніше син освітянина Максим Ткачук розповів, що позовну заяву до суду підготували, оскільки рішення конкурсної комісії вважають незаконним. За словами чоловіка, процедура конкурсу пройшла з порушеннями. Також він стверджує, що між членами комісії існувала домовленість про заниження балів одному із кандидатів – його батьку Леонтію Ткачуку.

Окрім того, Максим Ткачук спростував інформацію про те, що його батьку дарували подарунки «за багаторічну сумлінну працю», як повідомили на сайті гуманітарного відділу Рожищенської міської ради.

Також колишній директор школи Леонтій Ткачук направив до Рожищенського міського голови Вячеслава Поліщука листа, де описав зафіксовані порушення. У документі йшлося, зокрема, й про особисту зацікавленість начальника гуманітарного відділу Рожищенської міської ради Ігоря Кузави у результатах конкурсного відбору. У якості доказу чоловік наводив відеозапис.

Згодом начальник гуманітарного відділу Рожищенської міськради Ігор Кузава отримав догану.

Також трудовий колектив Рожищенського ліцею поскаржився до Державної служби якості освіти.

Суддя Наталія Плахтій адміністративний позов задовольнила частково. Рішенням суду вона визнала протиправним та скасувала рішення конкурсної комісії в частині проведеного конкурсу на заміщення вакантної посади директора КОЗЗСО «Рожищенський ліцей №3».

З гуманітарного відділу Рожищенської міської ради на користь позивача стягнули судовий збір в сумі 908 гривень.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.