Волинь Новини

Чи вийде Волинь з червоної зони?

Рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію на Волині залишається на високому рівні, тож поки що область не перетнула позначку, при якій можна буде вийти з червоної зони, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це стало відомо під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та стану вакцинальної кампанії від COVID-19 у області.

Як повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ірина Єнжиєвська, на Волині досі перевищені значення частини показників, згідно з якими й ухвалюється рішення про перебування області в червоній зоні.

«Хоча і намітилась тенденція до стабілізації ситуації, захворюваність все ще на високому рівні. За останній тиждень виявлено 3400 випадків хвороби, а на попередньому тижні таких випадків було 3900. Станом на 29 листопада дані епідеміологічного моніторингу свідчать про наявність ознак епідеміологічної небезпеки, що відповідають показникам червоної зони», – інформує вона.

Зокрема, показник виявлення нових випадків інфікування становить 21%, за нормативного 20%. Показник рівня захворюваності за останніх 14 днів на Волині перевищує середній по Україні на 35% і становить 707 на 100 тисяч населення при нормативному 75 на 100 тисяч населення. Перевищений також і показник рівня госпіталізацій: він коливається в межах 73-77 на сто тисяч населення при нормативному 60. Рівень завантаженості ліжок з доступом до кисню складає 54%, і він не перевищує нормативний показник 65%.

До слова, смертність від коронавірусної інфекції в області залишається стабільно високою: в листопаді померло в 1,5 раза більше людей, ніж у жовтні.