Волинь Новини

На Волині у коледжі та підприємстві виник спалах коронавірусу

За інформацією Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, протягом останнього тижня на Волині від ускладнень коронавірусу померло 82 особи. Загалом в області зареєстровано 1443 летальних випадків. Всі померлі не вакциновані від COVID-19. Про це пишуть на сайті ДУ “Волинський ОЦКПХ МОЗ”.

Як повідомили на засіданні, 80% помирають особи віком старше 60 років, саме серед них найнижчий відсоток охоплення вакцинацією до 10%.


За словами головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко, Волинь знаходиться у “помаранчевій” зоні епіднебезпеки. Перевищено два індикаторних показники: кількість нових випадків, перевищено в 7 разів та становить 536 та рівня госпіталізацій – 98,6%. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування наближається до критичних 20% і на сьогодні становить 18%.

Наразі у 5 громадах області наявні ознаки погіршення епідситуації.

Відтак, у Володимир-Волинській ОТГ тижневе збільшення нових випадків хвороби складає 61%, у Горохівській – 74%, у Луцькій – 65%, у Рожищенській – 69%, у Шацькій – 67%.

Відбувається ріст захворюваності серед дитячого населення – на 72% в порівнянні з попереднім тижнем (343 випадки проти 200 попереднього тижня).За даними епіднагляду найчастіше спалахи виникають в колективах, де відмічається низьке охоплення вакцинацією персоналу.

Лише протягом вчорашнього дня зареєстровано два нових спалахи в Горохівській ТГ: коледжі Львівського аграрного університету (захворіло 10 осіб – усі нещеплені) та ТзОВ «Віджі» (виробництво дитячих візків) — захворіло 17 осіб: 7 працівників, 10 – по сім’ях (із них 6 дітей), усі дорослі невакциновані. Вакциновано двома дозами – 37% працюючих.

Leave a Comment