Волинь Новини

Лучани пів року тому здали гроші на ремонт ліфтів, а ще досі ходять пішки: у чому причина

Від травня не працюють чотири ліфти у багатоповерхівці на проспекті Молоді, 11, у Луцьку. Співвласники будинку у липні зібрали гроші, виготовили проєктну документацію, а ще й досі ходять пішки, — розповіла Суспільному голова ОСББ Наталія Гладка.

Суспільне побувало у будинку, де пів року не працюють ліфти, поспілкувалось з керівництвом ОСББ, мешканцями та отримало коментарі у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Що кажуть в ОСББ будинку

У залежності від площі квартир, мешканці будинку на проспекті Молоді, 11 ще в липні здали від 500 до 800 гривень за ремонт підйомників, — каже голова ОСББ Наталія Гладка каже. Додає: про те, що вийшов термін експлуатації ліфтів людям повідомили у департаменті житлово-комунального господарства Луцька у січні, тоді ж розпочали збирати гроші.

Лучани пів року тому здали гроші на ремонт ліфтів, а ще досі ходять пішки: у чому причинаСуспільне Волинь

Голова ОСББ на проспекті Молоді, 11 – Наталія Гладка

За програмою ремонту мешканці платять 40% вартості, решта 60% – гроші з міського бюджету. Вартість ремонту становить від 120 до 320 тисяч гривень. Станом на 26 жовтня полагодили один з чотирьох зупинених підйомників. Щодо решти — визначили переможців тендеру. Це різні фірми, у терміні виконання робіт — зазначений грудень — каже Наталія Гладка.

Що думають мешканці будинку про несправність ліфтів

“А поки ліфти не працюють люди — мучаться”, — каже мешканець будинку на Молоді, 11 Микола Мартинюк. Чоловік живе на дев’ятому поверсі. Найважче, — говорить, — було під час збору врожаю, коли всі овочі та фрукти доводилось на власному горбу нести сходами.

Лучани пів року тому здали гроші на ремонт ліфтів, а ще досі ходять пішки: у чому причинаСуспільне Волинь

Мешканець будинку на проспекті Молоді, 11 – Микола Мартинюк

Мешканець будинку Василь Загребельний каже, що не розуміє, навіщо відключати ліфт і місяцями не ремонтувати. “З тими тендерами, я не знаю, хто їх робить, як їх роблять! Як можна робити, коли людям 6 місяців палець об палець! Нащо ж ви зупиняли?!”, — обурюється чоловік

Чому ліфти не працюють? Як пояснюють ситуацію у міській раді

Участь у тендерах на капітальний ремонт ліфтів у Луцьку беруть три фірми, — розповіла заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Надія Коленда. Каже: ліфтовиків не вистачає, тому є затримки. З її слів, три-чотири ремонтні бригади роблять чотири ліфти за дві-три неділі, а інші адреси, за якими виграли тендер, – чекають, то й тому затримка виходить.

Лучани пів року тому здали гроші на ремонт ліфтів, а ще досі ходять пішки: у чому причинаСуспільне Волинь

Ліфти на проспекті Молоді, 11 ремонтують

Механік Володимир Бойко ремонтує один із трьох ліфтів на проспекті Молоді, 11. Чоловік замінив старе обладнання. Каже, що ліфт увімкнуть, коли експертна комісія зробить технічний огляд і прийме роботу.

Надія Коленда каже, що ще два підйомники на проспекті Молоді, 11 почнуть ремонтувати з наступного понеділка.

Зі слів Надії Коленди, цього року у Луцьку запланували ремонт 214 ліфтів, з них 50 —капітально відремонтували, 64 підйомники мали незначні несправності. З бюджету міста на це виділили майже десять мільйонів гривень.

Leave a Comment