Новини

Директорку школи оштрафували на 34 тисячі гривень за порушення карантину

Галицький райсуд Львова оштрафував керівницю школи-гімназії Святої Софії на 34 тисячі гривень. Усе через те, що директорка допустила офлайн навчання без обов’язкової вакцинації 80% працівників.

Таке порушення виявили під час перевірки школи 24 вересня.

“Перевірку освітніх закладів здійснювало Львівське районне управління поліції, було виявлено документи, згідно яких в даному закладі освіти працює офіційно близько 60-ти людей. Лише 20 з них було вакциновано. Відповідно, вони не дотрималися показників”, — каже речник Галицького районного суду Павло Береза.

На засідання суду директорка не прийшла, тому і не пояснила свої дії. Менеджерка з розвитку школи розповіла, що їм не повідомили про судове засідання.

“У школі-гімназії Святої Софії немає того, що нас викликали до суду, немає повідомлення, що директор має з’явитися. Станом на 13.00 немає рішення суду що щось відбулося. Якщо ми отримаємо хоч якийсь документ, ми будемо відповідно реагувати”, — каже менеджерка школи Олена Йосипович.

Речник суду Павло Береза каже, що повідомлення про судове засідання могло прийти у смс.

Це перший випадок у Львові, коли директорку школи оштрафували за порушення карантинних вимог, каже керівниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

Загалом під час перевірок шкіл представники Держпродспоживслужби і Нацполіції склали 11 протоколів про порушення. Комісії перевіряли документи про вакцинацію. Директора 29 школи викликали до суду, але справу закрили.

“Звинувачували теж, що керівник закладу освіти провадив освітній процес, маючи у закладі освіти менше, аніж 80 % таких людей. Насправді, до роботи в цей час були допущенні тільки ті, хто був провакцинований однією або двома дозами, хто мав відповідний негативний ПЛР-тест або довідку про протипоказ або довідку, що людина перехворіла впродовж останнього півроку – те, що говорить нам постанова Кабміну”, — каже керівниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

За словами Зоряни Довганик, ситуація з вакцинацією працівників освіти покращилася. Зараз щеплення від коронавірусу майже 90 % освітян.

Leave a Comment