Новини

Заявили про продаж місць у стаціонарах і реанімаціях для хворих на коронавірус

Одеські лікарні переповнені хворими на коронавірус і людям бракує місця навіть у стаціонарах, а на місце в реанімації вже черги. Тож почали надходити повідомлення, що дехто платить, щоб госпіталізували рідних і надали їм допомогу.

Про це пише відома в місті волонтерка Катерина Ножевнікова, – передає ТСН.

Вона зазначає, що особисто їй пропонували тисячу доларів, аби лише знайшлося місце в реанімації для хворого із коронавірусом. “Вчора за місце в реанімації пропонували мені 1 тис дол. На моє запитання: «Ви пропонуєте відключити когось, та покласти вашого родича? Ви розумієте, що місць в реанімаційних немає і там вже в відділеннях чергу з тих, хто лежить в терапіях і чекає», – дівчина гірко розплакалася: “Я хочу врятувати маму”. Знаю, що люди платили і більше”, – зазначила Катерина.

До того ж вона додала, що проблема не лише із реанімаціями, але і взагалі із госпіталізацією важких хворих. Їм бракує місця і родичи також платять, щоб лише врятували рідних їм людей.

“Бабусі 86 років з вчорашньої записи, де лікар каже «знайдіть кисень, може дотягнете до ранку» я всю ніч тягнула як могла. Піднімали кисень – 5,7,9 літрів. До ранку вийшли на 10. Нічого не виходило. Кисень тримався 88-90 на 10 літрах, що дуже погано. До 7 ранку вже не реагує на зовнішні подразники. Швидка вранці констатувала стан сопору. Не взяли. На питання, що ж робити, розвели руками: «Місць немає, що ми можемо зробити». В цей же час, іншому важкому пацієнту місце за сто доларів знайшлося. Якщо у вас немає ста доларів, ви приречені потрапити в стаціонар взагалі”, – запевняє волонтерка і навела скринншот із переписки із підтвердженням своїх слів.

Тим часом, кілька сотень одеситів зібралися сьогодні опівдні у Дюка, щоб висловити негативне ставлення до вакцинації проти COVID-19.

Як повідомляє кореспондент «Думської», акція була добре підготовлена – два десятка людей прийшли з роздрукованими плакатами, а виступаючі протягом півгодини декламували підготовлені мови про жахи вакцинації.

“Багато учасників акції вважають, що безкоштовні щеплення, які їм пропонує держава, обмежують їх свободу. Більш того, чимала кількість антивакцинаторів впевнені, що вакцини це частина програми «геноциду людства», медичні маски – «намордники», а вакцина ніщо інше, як «чіпування», від якого і до «штрих коду на лобі» недалеко”, – зазначає видання.

Leave a Comment