Новини

В Україні почали діяти нові правила перевезення пасажирів: які необхідно мати документи пасажирам

Як стало відомо, з 21 жовтня, в Україні почали діяти нові правила перевезень пасажирів між областями. За рішенням Кабміну, міжобласні перевезення здійснюватимуться з обмеженнями в регіонах, де встановили жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідбезпеки. Про це повідомляє ЛІГА. БІЗНЕС.

Обмеження діятимуть на всій території країни в автомобільному транспорті на автобусних маршрутах, авіаційному і залізничному транспорті міжобласного сполучення.

Які документи необхідні?

Перевезення здійснюватимуться за наявності у пасажирів, контролерів і водіїв:

  • документів, що підтверджують отримання повного курсу вакцинації, або документів, що підтверджують отримання однієї дози вакцини для регіонів “жовтого” рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однієї дозою вакцини або двома дозами вакцини, дозволеної ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • негативного результату тестування, дія якого підтверджена за допомогою програми “Дія”;
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що діє 72 години.

У паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково повинні бути реквізити – інформація про вид щеплення, кількості доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я.

На міський громадський транспорт і перевезення в межах області зміни не поширюються. Крім того, діти до 18 років зможуть користуватися громадським транспортом в поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 і сертифікатів або міжнародних свідоцтв про щеплення. Але, діти старше 12 років обов’язково повинні носити захисні маски в громадських місцях.

 

Leave a Comment