Волинь Новини

У Голєвої забрали два маршрути

У Луцьку розглянули стан виконання ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом. У мерії кажуть, що перевізник нерідко порушує встановлені умови.

Про це йшлося у середу, 20 жовтня, під час засідання виконкому Луцькради.

Мовляв, підприємство подало на участь у конкурсі автобуси, що не відповідають умовам конкурсу (умовами встановлено наявність усіх автобусів з екологічними вимогами Євро-5), а також при подачі документів на участь у конкурсі не надали копії сертифікатів відповідності та екологічності і інвестиційного проекту-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів на цьому маршруті на визначений період до п’яти років.

Зауважимо, що власницею ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД є Олена Голєва. Луцька міська рада раніше вже визнавала незадовільною роботу цього перевізника через порушення виконання умов договорів на перевезення пасажирів. Тоді зауважували, що у разі повторного порушення виконання умов договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом з підприємством розірвуть договір.

Як зазначив начальник відділу транспорту Віктор Главічка розповів, що роботу «Санразу» аналізували із квітня до жовтня. Перевізник випускав на маршрути не весь транспорт найменше на маршрут №10 – 66 %). На лінію оперативного реагування мерії надійшло 41 звернення, зокрема найбільше на роботу маршруту №1. Цьогоріч «Санрайзу» видали 34 приписи щодо усунення порушень умов договорів, наприклад, стосовно маршруту №1 – 9 приписів щодо оплати за проїзд готівкою, відсутність повного рухомого складу, недотримання графіків; маршруту №10 – 8 приписів.

«Санрайз» звітував щодо усунення порушень, але кожна наступна перевірка свідчила про інше», – відзначив Главічка.

Директор ТзОВ ВТП «Санрайз» Людмила Гневик зазначила, що щодня у будні виїжджають 97-99 % транспортних засобів. У вихідні пасажиропотік знижується до 30 %, тому перевізник знижує й кількість транспортних засобів на 25 %.

«Маршрут №8 у вихідні не виходить, нам було відмовлено в міській раді. Але виконання графіку стоїть 0. Це нам понижує відсоток. Дійсно є проблема наша і для всіх перевізників щодо невипуску транспорту у вечірні години. Ми змушені економити. Зрозумійте, із 2019 року тариф підняли до 6 гривень, а на сьогодні пасажиропотік зменшився більш як на 30 %. Дохід зменшився. Система CityCard бере 10 %, плюс пільгове перевезення, яке має компенсувати міська рада і не робить цього. Реальний дохід підприємства становить 4,68-4,70», – каже вона і переконує, що над усуненням недоліків підприємство працює щодня. «Санрайз» розглядає придбання нових транспортних засобів Євро-5.

Звіт «Санрайзу» на перевезення пасажирів за автобусними маршрутами №№ 1, 8, 10, № 2, № 22, № 22а та інформацію відділу транспорту взяли до відома. Роботу перевізника щодо виконання договорів визнали незадовільною.

Окрім того, прийняли рішення розірвати договори на обслуговування маршрутів №1 та №10 із 5 листопада.

Leave a Comment