Волинь Новини

Майбутні дипломати зустрілися з Генеральним консулом Республіки Польща

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки в межах проєкту «Зустрічі з професіоналами» студенти факультету міжнародних відносин поспілкувалися з Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку Славоміром Місяком.

Крім першокурсників спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» на зустрічі були присутні декан факультету міжнародних відносин Антоніна Шуляк і доцент кафедри міжнародних комунікацій та політичного аналізу Ольга Богородецька – керівник проєкту.

Суспільство

 

Суспільство

Перед тим, як слово взяв Славомір Місяк, Антоніна Шуляк розповіла, що ВНУ імені Лесі Українки і факультет міжнародних відносин зокрема понад рік активно співпрацюють із Генеральним консульством Республіки Польща у Луцьку та подякувала його очільникові за активну участь у всіх університетських і факультетських заходах, конференціях тощо.

Суспільство

Крім того, Антоніна Шуляк зауважила, що факультет міжнародних відносин тісно співпрацює з польськими закладами вищої освіти й одне з останніх досліджень, яке волинські науковці проводили спільно з польськими колегами з Інституту наук про безпеку Педагогічного університету в Кракові, стосувалося інформаційної безпеки. Результатом спільної роботи стали книги, які Славомір Місяк отримав у подарунок.

На початку зустрічі консул розповів студентам-міжнародникам про свою професійну діяльність і дипломатичний стаж. За його словами, у жодному разі дипломат не повинен їхати працювати до країни, яку з певних причин не любить чи має упереджене ставлення, адже тоді він не зможе виконувати свої функції і не налагоджуватиме хороші відносини. Славомір Місяк переконаний, що потрібно вивчити, знати, поважати історію, традиції та мову країни, в якій працюєш. «Я мав вибір – працювати в Харкові або Луцьку. Я обрав Луцьк, бо завжди було цікаво працювати в прикордонних областях. Ця “сорочка” мені ближча до тіла», – із усмішкою пригадав консул.

Суспільство

Крім того, пан Місяк порадив здобувачам освіти Лесиного університету у майбутній роботі завжди дослухатися до досвідчених колег, не переставати вчитися та вдосконалювати свої практичні навички та теоретичну базу.

На завершення зустрічі Славомір Місяк відповів на питання, які цікавили студентів-першокурсників, і зробив із ними спільне фото на пам’ять.

Суспільство

 

Суспільство

 

Суспільство

 

Суспільство

 

Суспільство

 

Суспільство

 

Суспільство

 

Суспільство

Leave a Comment