Волинь Новини

Луцькі муніципали представили нову програму демонтажу

У Луцьку на боротьбу із металевими конструкціями та дерев’яними сараями Департамент муніципальної варти просить 2 мільйони гривень на рік.

Даний проєкт рішення розглянуть у середу, 20 жовтня, на засіданні Луцького виконавчого комітету.

Як зазначається в документі, демонтовані тимчасові споруди, малі архітектурні форми, конструкції будуть перевозитись на майданчик для тимчасового зберігання та передаватимуться відповідальній особі на зберігання. Дані об’єкти видаватимуться власнику або його представнику після написання відповідної заяви, оплати ним збитків, понесених під час проведення демонтажу, перевезення, розвантаження та зберігання. Якщо власник споруди протягом 30 календарних днів не звернеться до департаменту муніципальної варти або не вчинить дій щодо її повернення (не оплатить до бюджету міської територіальної громади кошти, які були затрачені на демонтаж та зберігання), така споруда утилізовується шляхом здачі на металобрухт.

Кошти від утилізації перераховуватимуться на рахунок цільового фонду бюджету Луцької міської територіальної громади.

Правда кошти з реалізації конфіскату на металобрух у звіті не зазначено, хоча згідно Програми – має бути зазначено кошти з реалізації на вторсировину.

Також муніципали попереджають, що дерев’яні сараї, дерев’яні паркани, такі об’єкти можуть перевозитись після демонтажу на сміттєзвалище або вторинну переробку.

Leave a Comment