Важливо Волинь Новини

У Луцьку здорожчає вартість проїзду

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцької міської ради 20 жовтня.

Даний проєкт рішення підготовлено у зв’язку із зверненням суб’єктів господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах загального користування, а саме: зОВ ВТП «Санрайз» (маршрути № 1, 2, 8, 10, 22, 22а), Луцьке підприємство електротранспорту (маршрути № 25, 29) та ФОП: Макарчук М.П. (маршрути № 3, 9), Федік Б.В. (маршрут № 19), Михайлюк Ю.П. (маршрут № 11), Федік Л.Г. (маршрут№ 28) щодо підвищення розміру тарифу та надали відповідні розрахунки.

Значною мірою на ріст вартості перевезень автобусами вплинуло зменшення  чисельності перевезених пасажирів, що зафіксовано системою електронної оплати проїзду “СІТІ КАРД”. Зниження пасажиропотоку від зафіксованих обстеженнями пасажиропотоків у 2018 році становить – мінус 30,3 %. Основними факторами є введені карантинні обмеження на державному рівні та запровадження електронної системи оплати проїзду в місті, а також не мало важливим чинником є оплата проїзду частиною пасажирів готівкою, цей факт зафіксовано камерами спостереження.

Зокрема проїзд у міських автобусах становитиме 8 гривень. Для учнів загальноосвітніх шкіл вартість проїзду становитиме 4 гривні за наявності учнівського квитка.

Міський голова Ігор Поліщук додав, що у наступному році Луцьк повністю відмовиться від «Богданів» та «Еталонів», адже перевізники активно переходять на автобуси стандарту «Євро-5».

Leave a Comment