Волинь Новини

Що планують зробити на проспекті Волі до кінця року? ФОТО

У понеділок, 18 жовтня, відновили рух громадського та приватного транспорту головною транспортною артерією Луцька – проспектом Волі. Так, на зміну старому потрісканому дорожньому покриттю прийшло нове – рівне, з яскраво-жовтою тимчасовою розміткою. Які ж роботи у межах реконструкції запланували завершити до кінця року?

Про це повідомляє ІА Волинські Новини із посиланням на коментар міського голови Ігоря Поліщука.

«Станом на сьогодні завершили заміну мереж, як і було заплановано в проекті – зливова каналізація, загальнофекальна каналізація, окремі ділянки водогону, переходи теплових мереж, кабелі живлення, футляри під оптоволокно та інші мережі. Зроблено потужну основу та вкладання нижнього шару асфальту, встановлено новий гранітний бордюрний камінь, розпочато облаштування паркомісць, технічної смуги та велодоріжки. До кінця року запланували завершити облаштування паркомісць, технічної смуги та велодоріжки, також будуть проводитися роботи з облаштування тротуару», – поінформував очільник міста.

Мер додав, що у планах на наступний рік – висадження озеленення, заміна освітлення на LED, облаштування освітлення на тротуарах, встановлення вуличних меблів та інших об`єктів благоустрою. Окрім того, вже у 2022 році вкладуть верхній шар асфальту, облаштують острівці безпеки, встановлять нові дорожні знаки та нанесуть нову розмітку замість тимчасової.


Нагадаємо, у межах капітальної реконструкції проспекту Волі ділянку від вулиці Шопена до Київського майдану перекрили з травня 2021 року. У понеділок, 18 жовтня, рух транспорту на вищезгаданому відрізку дороги відновили.

1 жовтня 2021 року Луцький міський голова Ігор Поліщук встановив дедлайн для підрядника, який поставив під сумнів плани відновити рух оновленим проспектом в перші дні жовтня. Міський голова додав: якщо підрядники не включаться в роботу на повну, з такою ж швидкістю й оплату отримають. Дісталося на горіхи й директору департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Миколі Осіюку. Відтоді відкриття руху проспектом Волі до 18 жовтня за дорученням міського голови – його особиста відповідальність.

 

Leave a Comment