Волинь Новини

У селі на Волині відкрили дитсадок за майже 19 мільйонів. Фото

У вівторок, 12 жовтня, відкрили дошкільний навчальний заклад у селі Жиричі Ковельського району.

Про це повідомляє пресслужба Волинської облдержадміністрації.

Закладення фундаменту для окремого двоповерхового корпусу дитячого садочка розпочалося у 2019-му році. Основне ж будівництво тривало упродовж 2020-го року. Відтак, згідно з проєктом, відбулося перепланування існуючої будівлі з добудовою 4-х груп, 4-х кабінетів, допоміжних приміщень, спортивного та актового залу.

Загальна вартість реалізації проєкту «Реконструкція навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с. Жиричі становить майже 19 млн грн. З них коштів державного бюджету – більше 17 млн гривень, районного – 1,7 млн гривень.

Слід зазначити, що у зв’язку із виявленими раніше недоліками у роботі будівельників, відкриття дитячого садочку переносили. Наразі ж в освітньому закладі ліквідовані усі недосконалості у ремонті, тож 12 жовтня двері садка урочисто відкрилися для дошкільнят села Жиричі.

Дитячий садок розрахований на 95 місць, тобто на п’ять груп, в тому числі ясельну. Також у закладі працюватиме 12 людей персоналу. Навчальний заклад повністю вмебльований для комфортного перебування малечі. Також тут облаштовані харчоблок і санвузли та встановлена уся сантехніка. Окрім того, поблизу будівлі проведений благоустрій прилеглої території та зведені дитячі майданчики.


Leave a Comment