Волинь Новини

Де на Волині запровадять додаткові обмеження через коронавірус

У трьох громадах Волині епідеміологічна ситуація перевищує загальнообласний рівень захворюваності на COVID-19 у два, й навіть три рази. Така динаміка потребує впровадження додаткових обмежень на цих територіях, направлених на стабілізацію ситуації та локалізацію поширення вірусу, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це під час брифінгу розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

З її слів, найвищий рівень захворюваності в області в Камінь-Каширській територіальній громаді, де загальнообласний показник за останній тиждень перевищено у два з половиною рази. У той же час у Володимир-Волинській та Зимненській громаді рівень захворюваності на COVID-19 у три рази вищий, ніж загальнообласний, а в Маневицькій – вдвічі.

«І така ситуація у цих громадах потребує впровадження додаткових обмежень, направлених на стабілізацію та локалізацію процесу. Зокрема, запровадять перевірки, які доручать проводити як поліції, так і Держпродспоживслужбі», – каже лікарка.

Вона наголосила, що у Камінь-Каширській громаді – найнижчий показник охоплення щепленнями громадян. Він становить всього 7,4%.

Водночас Наталія Янко поінформувала, що у закладах освіти Камінь-Каширської та Володимир-Волинської громади реєструють найбільше спалахів як серед персоналу, так і серед учнів. Саме тому 12% закладів перевели на дистанційну форму навчання.

Leave a Comment