Волинь Новини

Опалювальний сезон у Луцьку: де уже подали тепло

З 11 жовтня у Луцьку офіційно розпочався опалювальний сезон, котельні переводять у зимовий режим, – розповів у коментарі Суспільному речник комунального підприємства “Луцьктепло” Антон Безносиков.

Зі слів речника, школи обласного центру відмовилися від теплопостачання на наступні декілька днів.

Першими теплоносій отримали медичні установи та дитячі садки. “Станом на 15:30 11 жовтня теплоносієм забезпечені 10 з 21-го об’єктів медичної сфери, це і госпіталь ветеранів війни, госпіталь МВС, перинатальний, лікарні та поліклініки, пологовий у процесі”, – каже Антон Безносиков. З його слів, робота з доведення теплоносія до решти медичних об’єктів триває.

Читайте також: “Опалювальний сезон близько. Як утеплити власну оселю

“Побачимо, сьогодні більшість установ доведемо, можливо деякі вже на завтра лишаться”, – зазначив речник тепловиків. Щодо дитячих садочків, яких в громаді є 40, то 29 з них 11 жовтня отримали теплоносій.

Опалювальний сезон у Луцьку: де уже теплі батареїСуспільне Волинь

Медичний директор комунального медоб’єднання Луцької громади Володимир Шендибило розповів: тепло у лікарні з’явилось у другій половині дня. Наразі в медзакладі – 550 пацієнтів.

Опалювальний сезон у Луцьку: де уже теплі батареїСуспільне Волинь

Загалом у Луцьку є 44 котельні, із них п’ять працюють лише взимку, – розповів речник “Луцьктепла”. Усі котельні, окрім двох, газові.

Суспільне побувало на одній з котелень обласного центру, поспілкувалося з лучанами і запитало їх думку про старт опалювального сезону в місті.

Як розповів Антон Безносиков, якщо температура повітря буде вищою за + 10 градусів за Цельсієм, то котельні у Луцьку знову зупинять. Синоптикиня Волинського гідрометеоцентру Леся Пасічник, 12 жовтня температура повітря по області вдень буде до + 13 градусів, у Луцьку + 12 вище нуля. Знижуватиметься температура повітря вночі.

Leave a Comment