Волинь Новини

У ковідному шпиталі в Боголюбах залишилося всього 13 місць

11 жовтня зранку в ковідному шпиталі в Боголюбах залишалося всього 13 місць, під’єднаних до подачі кисню. Недужих із важкими наслідками ковіду щодня стає більше.

Про це повідомив журналіст Андрій Гнатюк.

«Коли я знепритомніла, тоді вже поїхали до сімейного лікаря». «Як приїхала швидка, слухайте, задихалася я, не могла, то мене лікар виніс на руках. швидкою сюди привезли, і, слава Богу, ожила». Це розповіді двох різних людей, яких біда привела в одну палату, переказує він.

“Бувало різне, але про такі наслідки від коронавірусу за лічені дні принаймні мені в минулих хвилях не траплялися. Чому одні переносять у легкій формі, а інші – у важкій? Хто хворіє повторно? Чому багато первинних змогли не захворіти раніше, а лише тепер? Можливо, колись будуть детальні наукові обґрунтування цього світового зла, а от на що звертати увагу, як діяти й чого категорично не робити, лікарі розповідають зараз”, – зазначає журналіст.

Усього в шпиталь у Боголюбах госпіталізували 165 хворих, 111 – під високими потоками кисню. Майже наполовину заповнене останнє відділення. У реанімації знаходяться 11 пацієнтів. Поступило за минулу добу 9 людей, спожили 8390 кг кисню, залишалося вранці 11 жовтня 16,8 тонн.

Leave a Comment