Волинь Новини

Дочекатися “маршрутки” ввечері: громадський транспорт у Луцьку працює неритмічно

Лучани часто скаржаться до міської ради на відсутність громадського транспорту у вечірню пору. Начальник управління транспорту Луцької міськради Віктор Главічка запевнив, щодо скарг постійно проводять перевірки і деяким перевізникам вже спрямували приписи про усунення порушень.

Повідомляє ІА Волинські Новини.

За його словами, час роботи маршруток встановлений у договорах і залежно від маршруту, останні рейси повинні бути за деякими з них навіть після 22 години.

 У договорах передбачено, що за невиконання умов з перевізниками можуть розірвати угоди.

«Ми проводимо перевірки, перевізникам направили приписи щодо невиконання вечірніх рейсів. Щодо того, до якого часу мають їздити маршрутки, то на кожному маршруті по-різному: є до 21:30, 22:00, 22:30, а на деяких маршрутах, що пролягають основними вулицями є і до 23:00. Ми знаємо про ці порушення, проводимо наради, рейдові перевірки», – переконує він.

Водночас, в договорах передбачено, що за невиконання умов з перевізниками можуть розірвати угоди. Віктор Главічка повідомив, що під час найближчого засідання виконкому планують заслухати перевізників, щодо яких виявлені порушення і тоді вже ухвалюватимуть рішення. Перевізники такі дії пояснюють тим, що їм невигідні вечірні виїзди.

 Перевізники такі дії пояснюють тим, що їм невигідні вечірні виїзди.

«Вони це пояснюють економічною недоцільністю, зниженням пасажиропотоку о цій порі, а в той же час паливно-мастильні матеріали суттєво подорожчали», – розповів посадовець.

Leave a Comment