Волинь Новини

Коли в Україні очікують пік захворювання на коронавірус, – РНБО

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов спрогнозував, що пік захворюваності на коронавірус, у тому числі у зв’язку з поширенням мутованої “Дельти”, очікують наприкінці жовтня. Про це чиновник зазначив під час презентації можливостей інформаційно-аналітичної системи “СОТА” в ситуаційному центрі Офісу президента, пише Уніан.

За його словами, система охорони здоров’я підготовлена таким чином, що сьогодні вже є 80 тисяч ліжок для лікування хворих на COVID-19.


“За нашими прогнозами, пік захворюваності очікуємо на кінець цього місяця – початок наступного місяця. Вважаємо, що загальна кількість хворих, які одномоментно будуть знаходитись на цих ліжках, буде на рівні 50-55 тисяч осіб”, – повідомив секретар РНБО.

Також Данілов зазначив, що це буде доволі велике навантаження: “Наразі ми знаходимося у середині епідемії. Пік – попереду”, – зазначив чиновник.

За його словами, з урахуванням прогнозів розповсюдження штаму вірусу “Дельта” та очікування піку захворюваності на кінець місяця, будуть ухвалюватися відповідні рішення стосовно подальшої роботи шкіл, вищих навчальних закладів та інших установ.

Данілов також вважає невдячною справою давати прогнози щодо подолання поширення коронавірусу. Секретар РНБО зазначив, що діти більш вразливі до захворювання на штам коронавірусу “Дельта”.


“Батьки мають розуміти, що цей штам “Дельта” вражає більше дітей, ніж штами, які були до цього”, – заявив Данілов.

“Коли це закінчиться? Є різні прогнози. Є прогноз, що це може закінчитися на початок літа наступного року, але це така річ, що прогнози є абсолютно невдячними”, – наголосив він.

При цьому, він сказав, що нині система охорони здоров’я в Україні підготовлена набагато краще, ніж це було на самому початку спалаху коронавірусу.

Leave a Comment