Волинь Новини

На Волині швидкими темпами зростає кількість хворих на коронавірус

На Волині щоденно збільшується кількість хворих на COVID-19. Про це повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, інформують на сайті Волинського ОЦКПХ.

Волинь належить до регіонів, де ріст захворюваності на коронавірус відбувається найінтенсивніше.

За останні вихідні на території області значно зросли показники захворюваності на коронавірус. Якщо порівнювати з даними минулого тижня, то вони вищі на 60%. Це створює навантаження на медичну систему. Якщо такі темпи будуть зберігатися і надалі, у найближчі тижні у Волині є всі шанси потрапити у «червону» зону.

“Протягом останнього тижня виявили 1682 випадки інфікування проти 1056 попереднього тижня. Серед захворілих – 198 дітей. Щоденно виявляли від 200 до 325 випадків інфікування. Лише за останню добу зареєстрували 203 випадки, у тому числі інфікувалося 16 дітей віком до 17 років. Також за останні тиждень вдвічі зросла летальність — 35 випадків проти 17 за попередній тиждень. Усі мали супутні хронічні захворювання та були не щеплені від COVID-19”, – інформувала пані Янко.

За її словами, найбільш ураженою групою є люди віком від 30 до 49 років, а це 32% від загальної кількості захворілих, особи у віці 50-65 років — 26%, старше 65 років — 16%, 17-29 років та діти до 17 років — по 13%. Загалом кількість підтверджених випадків перевищує кількість осіб, які одужали.

“Щоденно збільшується кількість осіб, які залежні від кисню, що становить 64,6% (при нормативному 65%), це свідчить про превалювання тяжких форм коронавірусної хвороби в області. У 99% випадках виявлено мутований штам “Дельта”, який характеризується агресивним перебігом хвороби”, – зазначила санлікар області.

Leave a Comment