Волинь Новини

На Волині підрахували, скільки людей вакцинувалося

Станом на 4 жовтня в області проведено 236 770 тис. щеплень мешканцям області, що складає 30% дорослого населення. Про це інформує пресслужба Волинської облдержадміністрації.

Першу дозу отримали — 137 870 осіб, що складає 13,5% всього населення області та 17,5% дорослого населення. Повністю імунізовані 2-ою дозою — понад 98900 осіб (9,6% всього населення області та 12,5% дорослого населення).

При цьому, як наголосила Наталія Янко, 98 % госпіталізованих із COVID-19 — невакциновані громадяни.

На сьогодні в області зареєстровано також 14 діючих спалахів COVID-19, з них 11 — в закладах освіти, де кількість вакцинованих педагогів становить від 4 до 40%.

Відтак, як зазначила заступниця голови облдержадміністрація Людмила Тимощук, такі дані свідчать про те, вакцинація залишається на сьогодні найефективнішим засобом, який зможе попередити виникнення нової хвилі захворюваності та уникнути карантинних обмежень.

Натомість, у порівнянні з іншими регіонами України, волиняни не поспішають отримати щеплення від COVID-19.

При цьому в області є достатньо вакцини, у щоденному режимі (7/7) працюють 9 центрів масової вакцинації населення, 36 мобільних бригад з вакцинації населення, а також щеплення проводять на 88 пунктах щеплень на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 2 приватних закладах охорони здоров’я.

Leave a Comment