Волинь Новини

Волинь – серед областей, де різко зростає захворюваність на ковід

Волинська область відноситься до одного з регіонів, де ріст захворюваності відбувається найінтенсивніше. За останній тиждень ріст становить 39% (зареєстровано 1129 хворих проти 811). На високому рівні знаходиться захворюваність дітей – 112 хворих за тиждень (10% від усіх зареєстрованих), що пов’язано з початком навчального року.

Про це розповіла головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко під час колегії управління охорони здоров’я Волинської  облдержадміністрації, – йдеться на сайті ДУ “Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Показники навантаження на медичну систему не перевищені, однак мають тенденцію до зростання: рівень госпіталізації на становить 36,5% (при норимативному 50%), показник динаміки рівня госпіталізації — 23%.  Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що становить на сьогодні 45% (при нормативному 65%). Це свідчить про превалювання тюжких форм коронавірусної хвороби в області. Понад 98% госпіталізованих із COVID-19 – це невакциновані особи.

На епідпроцес в області впливає й штам Дельта. Із 22 досліджень на виявлення цього штаму, проведених за останні дні, всі мають позитивний результат. Серед них мешканці м.Луцька, Локачинського,  Луцького, Горохівського, Любешівського, Маневицького  районів.  Серед хворих дитина віком 2 років та дорослі особи віком від 18 до 69 років. Історія подорожі у хворих за межі області відсутня, що свідчить про місцевий шлях передачі.

«Найбільше занепокоєння на сьогодні викликає захворюваність у Луцькій територіальній громаді, де тижневий приріст захворюваності становить 55%, та потребує впровадження заходів, направлених на стабілізацію та локалізацію епідемічної ситуації», – йдеться у повідомленні.

Leave a Comment