Волинь Новини

У селах біля Луцька хочуть заборонити продаж алкоголю

Регуляторний акт щодо заборони продажу алкогольних напоїв на території приєднаних до Луцька населених пунктів планують розглядати у четвертому кварталі цього року.

Відповідний пункт щодо розробки акта «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вин столових на території старостинського округу, сіл та селища Луцької міської територіальної громади» пропонується включити у план з підготовки регуляторних актів міськради, пише ІА Волинські Новини.

Як нагадав під час засідання бюджетної комісії директор департаменту економічної політики міськради Борис Смаль, у Луцьку діє заборона продажу пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв з 22.00 до 08.00 години та в об’єктах торгівлі, розміщених в радіусі 100 метрів від головного входу в приміщення загальноосвітніх навчальних закладів. Для того, аби дія цього документа поширювалася на територію усієї міської громади, у тому числі й приєднаних до Луцька сіл, необхідно провести регуляторну процедуру і підготувати відповідний документ.

Члени комісії погодили внесення згаданих змін до плану підготовки регуляторних актів без обговорення і рекомендували ухвалити відповідне рішення на сесії.

У разі, коли депутати погодять запропоновані зміни, фахівці департаменту розпочнуть підготовку документа, обговорення якого має відбутися наприкінці року.

Leave a Comment