Новини

Санітарний лікар України назвав дату введення локдауну

Головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що епідемічна ситуація в Україні погіршується. За його словами, локдаун в Україні можуть ввести в листопаді.

Про це він повідомив під час телевізійного ефіру у «Сніданку з 1 + 1»«Найближчим часом Україна вийде із «зеленої» зони. Ми будемо змушені ввести «жовту», де, наприклад, будуть жорсткіші обмеження щодо відвідування масових заходів або спортзалів», – сказав Кузін.

Він зазначив, що ще немає конкретної цифри, за якої в Україні введуть посилений карантин. На його думку, уникнути локдауна не вдасться.

«На моє переконання – ні. Але якщо ми будемо говорити про «червоний» рівень небезпеки, то він буде не раніше листопада», – наголосив головний санітарний лікар України.

Нагадаємо, раніше керівник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що жовтень-листопад – період, під час якого суттєво зростає рівень захворюваності на грип, коронавірус та інші схожі захворювання. Не виключено, що саме в ці місяці різко зросте кількість хворих на COVID-19.

Експерти Київської школи економіки (KSE) зазначають, що Україна незабаром може покинути «зелений» рівень епідемічної небезпеки  та стати «помаранчевою». Основна з причин – коефіцієнт виявлення нових випадків захворювання  перевищив гранично допустимі для «зеленої» зони 4%.

Leave a Comment