Волинь Новини

На Волині викинуть 200 млн євро “на вітер”

Восени на території Затурцівської громади розпочнеться будівництво вітрової електростанції. Вартість проекту становить близько 200 млн євро. Згідно з проектом, електростанція буде розміщена мінімум за 700 метрів від житлових будинків. Всього планують спорудити 14 вітряків.

Як повідомила прес-служба Затурцівської громади, будівництво вітрової електростанції розпочнеться вже восени 2021 року. Будівництвом займатиметься компанія «Вест-Вінд». Вартість проекту становить близько 200 млн євро, пише Zaxid.net.

Електростанцію зведуть поза межами населених пунктів, щонайменше за 700 метрів від житлової забудови. Всього планують встановити 14 вітряків з потужністю 2,5 МВт кожен. Термін експлуатації цього обладнання становить близько 20 років.

Згідно з даними на YouControl, компанія «Волинь Вест-Вінд 2» належить Сергію Євтушенку та Василю Хмельницькому. Сергій Євтушенко у 2016 році став співзасновником компанії UPD Renewables, яка займається проектами в галузі відновлювальної енергетики.

Василь Хмельницький був народним депутатом п’яти скликань. Зокрема, з 2007 року балотувався від «Партії Регіонів». У 2014 році завершив парламентську діяльність. Нині займається бізнесом, зокрема, є власником холдингової компанії «UFuture», вартість активів якої оцінюють у 500 млн. доларів.

https://zaxid.net/news/

Leave a Comment