Волинь Новини

Луцьким школам хочуть дати більше фінансової автономії

Навчальним закладам Луцької громади потрібна певна фінансова автономія, щоб директори могли самі розв’язувати питання обігових коштів, виділених з міського бюджету.

Про це сказав Луцький міський голова Ігор Поліщук під час розширеного засідання колегії директорів закладів і установ Луцької міської територіальної громади, – повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

Зі слів міського голови, на сьогодні потрібно зберегти гарні освітянські традиції, які є у місті Луцьку.

«Потрібна, на мою думку, певна фінансова автономія навчальним закладам, щоб директори могли самі вирішувати питання обігових коштів, які виділені з міського бюджету. Потрібно напрацювати такий механізм і подати його на затвердження виконавчому комітету Луцької міської ради. І ще – необхідно якісно інтегрувати школи та садочки громад, які приєдналися до Луцька, аби вони швидше влилися в нашу освітянську сім’ю», – зазначив він.

У порівнянні з минулим роком, освітня галузь міста збільшилася на 15 закладів, які були приєднані внаслідок реорганізації Заборольської, Княгининівської сільських рад Луцького району, Жидичинської сільської ради Ківерцівського району та Іванчицівської сільської ради Рожищенського району Волинської області

Зі слів директора департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря, на своїх педагогічних радах кожен заклад розгляне власну модель організації освітнього процесу в умовах адаптивного карантину, затвердить окремі важливі документи.

Leave a Comment