Волинь Новини

Луцькрада просить перевірити будівництво в історичній частині Луцька. Що не так з будівлею

Луцька міська рада просить у фахівців обласного управління Держархбудінспекції перевірити законність будівництва за адресою Богдана Хмельницького, 53, де за день з’явився одноповерховий будинок. Будівлю зводять в історичній частині Луцька і дозволів на роботи міська рада не давала, – розповів Суспільному начальник відділу охорони культурної спадщини Луцькради Олександр Котис.

Наразі працівники відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міськради направили лист з проханням здійснити перевірку в обласне управління Держархбудінспекції.

Що не так з ділянкою і будівництвом

Будівлю на Богдана Хмельницького, 53 почали зводити 14 серпня. Зараз в одноповерховій будівлі вставлені вікна, двері, утеплені стіни.

Луцькрада просить перевірити будівництва в історичній частині Луцька. Що не так з будівлеюСуспільне Волинь

Будівництво нині зупинилося

“Ця ділянка входить у першу охоронну зону і в цій зоні встановлюється режим охорони, який еквівалентний пам’яткам національного значення. Це означає, що будь-які роботи повинні погоджуватися Міністерством культури”, – каже Олександр Котис.

Як розповів Суспільному головний архітектор Луцька Веніамін Туз, за дозвільними документами на будівництво у міську раду ніхто не звертався. Не отримували документів на погодження і в обласному відділ охорони культурної спадщини, – повідомив начальник установи Віталій Стрільчук.

Перевіркою законності будівництва займаються поліцейські. “Зараз підстав відкривати кримінальне провадження ще не вбачаємо, бо триває перевірка чи законним є будівництво”, – каже речниця нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Поділ майна між колишнім подружжям

Земельна ділянка, де зводять будинок, належить товариству з обмеженою відповідальністю “Любарт”. Директорка Наталія Торчинюк каже, що про будівництво нічого не знала.

Луцькрада просить перевірити будівництва в історичній частині Луцька. Що не так з будівлеюСуспільне Волинь

Наталія Торчинюк біля будівництва

Зі слів жінки, будівлю зводить її колишній чоловік, голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк. “Звелося за пару годин триметрові стіни і я до цього не причетна”, – каже директорка.

Підприємство жінка очолила 2009-го року. Нині між колишнім подружжям тривають судові спори та поділ майна.

Свою причетність до будівництва чоловік спростовує. Суспільному телефоном Вадим Торчинюк розповів, що претендує на право власності у ТзОВ “Любарт”.

Луцькрада просить перевірити будівництва в історичній частині Луцька. Що не так з будівлеюФото: “4vlada”

“Я маю стосунок до набутого у спільному сімейному проживанні майна, яке зараз є предметом розгляду поділу у суді. Я є також співвласником цього товариства де-факто, де-юре – моя колишня дружина. Я не займаюся жодним будівництвом на Богдана Хмельницького”, – каже Вадим Торчинюк.

За коментарем Суспільне звернулося в Держархбудінспекцію, куди Луцькрада направила лист з проханням перевірити будівництво на Богдана Хмельницького, 53. Телефоном виконувачка обов’язків начальника управління Оксана Голубюк сказала, що перевірки зараз не проводять, пояснювати чому – відмовилася.

Leave a Comment