Волинь Новини

У Луцьку під час капремонту дворів зрізали 86 дерев

У Луцьку під час капітального ремонту прибудинкових територій зрізали 86 дерев. Будівельні роботи тривають на проспекті Перемоги 20, 22 та 26. Лучанка Олеся розповіла Суспільному: мешканці цих дворів давно чекали на реконструкцію.

“Дерева вже були старі, як світ, бо будинок з 56-го року, то можете уявити. Тут мають робити стоянку, щось трохи окультурити, бо ж скільки років ніхто нічого не робив”, – зазначила жінка.

У Луцьку під час капремонту дворів зрізали 86 дерев. Що кажуть мешканці та комунальникиСуспільне Волинь

На місці проведення робіт 27 серпня робітник, який не представився, повідомив: усього зрізали 86 дерев згідно з проєктом капремонту, затвердженим директором департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Миколою Осіюком.

У документі вказано, що дерева різних порід – клени, ялини, ясени та фруктові – усі в діаметрі не більше 70 сантиметрів. Вартість капітального ремонту дворів, зазначив Микола Осіюк, становить орієнтовно 5 мільйонів гривень.

У Луцьку під час капремонту дворів зрізали 86 дерев. Що кажуть мешканці та комунальникиСуспільне Волинь

Зі слів комунальника, перед початком робіт із мешканцями трьох багатоповерхівок видалення цих дерев, окремі з яких є аварійними або заважають розширенню, узгодили.

“Там не було зливової каналізації, це облаштовуємо. І всі дерева, які хотіли мешканці видалити, видалили”, – повідомив начальник департаменту ЖКГ міськради.

Після завершення капітального ремонту дворів із мешканцями будуть вирішувати, які нові дерева посадити у дворах, каже Микола Осіюк.

У Луцьку під час капремонту дворів зрізали 86 дерев. Що кажуть мешканці та комунальникиСуспільне Волинь

В основному у дворах та під вікнами будинків посаджені фруктові дерева: вишні, сливи, говорить начальниця відділу екології Луцької міськради

“Вони мають не тривалий термін життя – 40-50 років. Зрозуміло, що кількість зеленої маси зменшиться, але погіршення умов чи екологічної ситуації це не викличе”, – додала екологиня.

Завершити ремонт дворів на проспекті Перемоги 20, 22 та 26 планують до кінця 2021 року, додав Микола Осіюк.

Leave a Comment