Новини

Зеленський нагородив орденом поплічника Януковича, який називав учасників Революції Гідності «терористами»

Йдеться про одіозного Анатолія Федорука – міського голову Бучі з 1998 року.

Президент Володимир Зеленський нагородив орденом «За заслуги» ІІ ступеня Анатолія Федорука – міського голову Бучі з 1998 року, який підтримав Януковича та називав майданівців «терористами», пише Волинь-нова.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Рух «ЧЕСНО».

У «ЧЕСНО» нагадали, що Федорук незмінно очолює Бучу з 1998 року. У 2014 році він підтримав тодішнього президента Віктора Януковича та виступив проти Майдану. Тоді ж він називав учасників Революції «терористами».

У 2014 році він підтримав тодішнього президента Віктора Януковича та виступив проти Майдану. Тоді ж він називав учасників Революції «терористами».

Українські правоохоронці звинувачують міського голову у незаконному розподілі землі. І хоча суд призначав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, політик все ж повернувся у мерське крісло. Судові ж засідання у справі відтерміновуються.

Вкотре переобрався на посаду Федорук у 2020 році. Балотувався він від партії «Слуга народу». У 2015 році він йшов на вибори як самовисуванець. Але на виборах підтримав партію «Нові обличчя», обранці якої допомогли сформувати йому підконтрольну більшість у міській раді.

У 2014 році Федорук пробував сили на виборах до Верховної Ради, проте програв. У 2010 році обраний на посаду мера він був як кандидат від «Партії регіонів».

Leave a Comment