Волинь Новини

«Вибачте, була занадто емоційною»: лучанка заявила про рейдерство, а потім передумала

фото ілюстративне

Лучанка Валентина Зиско відмовилася підписати акт про приватизацію земельної ділянки на проспекті Волі, 52б суміжним землекористувачам, мотивуючи це порушенням її прав та рейдерством.

Про це стало відомо під час засідання земельної комісії Луцької міської ради, пише ІА Волинські Новини.

Зі слів лучанки Валентини Зиско, до неї щодо погодження меж земельної ділянки звернулися суміжні землевласники, утім жінка відмовила.

«Я не погодила межі, натомість написала заяву про те, що в плані, який мені надали на приватизацію ділянки, що межує з моєю, не враховані мої інтереси. У мене немає виїзду по периметру ділянки. На проспекті Волі реконструкція. Там буде пішохідна зона і дорога для легкових автомобілів. А мені треба привезти матеріали для ремонту даху, почистити садок, але жодна вантажівка тудою не поїде. Фактично я ізольована від транспортного сполучення», – обурюється жінка.

Вона зазначила, що, згідно з п. 3-12 статті 159 Земельного кодексу України при проведенні землевідвідних робіт повинні бути присутні всі суміжні землевласники.

«Це означає, що за 5 днів до відведення земельної ділянки мене повинні були повідомити, і тоді цього б всього не було», – зазначила лучанка.

Вислухавши доповідачку, голова профільної комісії Олександр Козлюк нагадав, що раніше жінка у письмових зверненнях до міської ради заявляла про рейдерське захоплення її земель сусідами.

«Ніхто на вашу земельну ділянку не посягає, жодного рейдерського захоплення не робить. А ви про це заявили», – зауважив депутат.

«У мене були емоції, мене залякували. Прошу вибачити мене, можливо, я була занадто емоційна. Я говорила про те, що у мене нема ні заїзду, ні виїзду з території. Після реконструкції проспекту Волі там буде закритий проїзд для вантажного транспорту», – відповіла Валентина Зиско.

Потому голова комісії зазначив, що ніхто не має права забороняти громадянам проїзд до приватного обійстя.

«При будь-яких технічних перешкодах з боку сусідів звертаєтесь до муніципальної варти і вона демонтуватиме перепони для проїзду до вашої ділянки. До того ж для перевезення особистих вантажів мешканців заборон немає. Якщо вам потрібно буде завезти будматеріали, берете паспорт із пропискою і показуєте поліції. Вас зобов’язані пропустити і не накладати на вас адміністративні стягнення», – пояснив Олександр Козлюк.

Натомість, у разі неможливості вирішення спірних питань дипломатичним шляхом члени комісії порадили Валентині Зиско звертатися до суду.

Leave a Comment