Волинь Новини

Храм біля Луцька відзначає 20-літній ювілей. ВІДЕО

У Струмівці відзначають 20-літній ювілей храму Усіх Святих Землі Української. 19 серпня 2001 тут провели першу літургію. До цього служили у маленькому вагончику, який і був імпровізованою церквою.

Про це інформує 12 канал.

“Ми його пофарбували, прикрасили всередині, допомагали інші парафії, які вже були утверджені, церковними речами. Ми почали наповнювати нашу тимчасову споруду, де ми мали звершувати наші богослужіння”, – розповідає настоятель храму Михайло Янкевич.

Хоч на місці церкви був пустир з хащами, а Боже слово звучало у вагончику, який взяли в оренду, – вірян це не відлякало, а навпаки згуртувало. Знайшовши однодумців – взялися будувати церкву. Як починали зводити храм, шукали гроші і підтримку селяни добре пам’ятають.

“Помагали – хто чим міг, хто піском, хто щебенем, хто якого асфальту принесе, хто цеглину. Просто так приходили після роботи, бо щось треба було зробити біля церкви”, – пригадує прихожанин Ігор.

Храм звели, згодом облаштували середину. Тут просторо, акуратно і затишно. Красивий розпис аквареллю зробили львівські майстри.

Побудувати храм, прикрасити його, облагородити територію навколо – ще нічого не означає, каже священник. Все це – буде марним, якщо церква не буде наповнена вірянами. При храмі діють недільна школа, молодіжне братство. Втім, заняття відбуваються у цьому ж  блакитному вагончику.

Тому головна мета нині – звести духовний центр, який єднатиме і дорослих, і малих.

Leave a Comment