Новини

Восени на водіїв чекають зміни на дорогах: розповіли деталі

Із 1 листопада в Україні набере чинності новий державний стандарт для дорожніх знаків. Про це повідомила прес-служба «Укравтодору»

Новий стандарт передбачає компонування дорожніх знаків індивідуального проектування за новим принципом, написання тексту з великої літери, нову форму стрілок, використання символів європейського зразка для позначення центру населеного пункту та річки, транслітерація населених пунктів. Також новий стандарт визначає чіткі пропорції та відстані між елементами, залежно від розміру великої літери, що обирається виходячи з місця встановлення знаку та категорії дороги. Про це передають Ua.News.

Новий стандарт передбачає компонування дорожніх знаків індивідуального проектування за новим принципом.

Стандарт передбачає нове позначення діагональних пішохідних переходів та нову табличку для острівців безпеки, нові знаки і таблички до дорожніх знаків для розвитку велоінфраструктури, новий алгоритм розміщення знаків на одній опорі для уникнення неоднозначного їх трактування, новий розділ щодо розміщення знаків на щитах.

Раніше в «Укравтодорі» показали, як саме виглядатимуть нові дорожні знаки. Це будуть, зокрема, «Автозаправні/Електрозарядні станції», таблички «Місце для зарядки електромобілів», «Платна дорога» та «Кінець платної дороги».

Leave a Comment