Волинь Новини

Можливі три сценарії: особливості організації навчання на Волині в умовах пандемії COVID-19

Початок та продовження навчального процесу  у 2021/2022  навчальному році в повноформатному режимі залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні.

Про це наголошує головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко, – пише Район. Медиина

При «зеленому» рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів.

При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Такі карантинні вимоги передбачені постановою  Кабінету Міністрів України №1236 від 9 грудня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами котрі внесені постановою КМУ №787 від 28.07.2021р.).

Міністерство освіти і науки України надає в межах компетенції інформацію щодо пропонованих варіантів (сценаріїв) організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти в умовах поширення коронавірусної хвороби COVID-19 у 2021/2022 навчальному році ( лист МОН від 23.07.2021р №1/10-3101 «Щодо особливостей організації навчання»). З урахуванням поширення COVID-19 МОН пропонує розпочати навчальний 2021/2022 навчальний рік в Україні за трьома можливими варіантами:

1 варіант – низький рівень захворюваності, «зелений» рівень епідемічної небезпеки:

— Відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволено в звичайному (очному) режимі;

— Може організовуватись змішане навчання (за рішенням педради закладу);

— Діяльність інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) у звічному режимі.

2 варіант – високий рівень захворюваності, «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

— Відвідування закладів освіти заборонено, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти;

— Спеціальні заклади освіти – очне або змішане навчання (як дистанційно, так і в закладах освіти);

— Діяльність ІРЦ: із застосуванням частково дистанційних технологій;

3 варіант – середній рівень захворюваності, «жовтий» і «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

— Відвідування закладів освіти дозволено в звичайному режимі. Може організовуватися «змішане навчання» (за рішенням педради закладу);

— Відвідування закладів освіти може бути заборонено у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більше, як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. У такому випадку освітній процес у загальній середній та спеціальній освіті забезпечується дистанційно.

— Діяльність ІРЦ: із застосуванням частково дистанційних технологій;

— Організація освітнього процесу забезпечується з урахуванням: вимог соціального дистанціювання, мінімізувати переміщення здобувачів освіти, моніторинг та аналіз відвідування занять, дотримування нормативів наповнюваності класів.

Для організації освітнього процесу за будь яким варіантом, за яким можливе очне навчання, важливим є нормативне % значення (80%) вакцинованого персоналу закладу освіти.

Leave a Comment