Новини

Розповіли, коли учні йтимуть на дистанційне навчання

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що вимога про 80% вакцинованих освітян діє на території тих областей, де встановлений жовтий, помаранчевий, червоний рівень епідемічної небезпеки, повідомляє 24 Канал.

За його словами, якщо діє зелений рівень, як зараз, то ця норма не поширюється, школи відкриються і зможуть працювати без цієї вимоги.

Якщо у регіоні встановлюється вищий за зелений рівень епіднебезпеки, то в школах запроваджується дистанційне навчання (за умови – якщо колектив закладу освіти не вакцинований на 80%).

Ляшко додав, що вчителям не варто чекати жовтого, помаранчевого і червоного рівнів епідемнебезпеки, а треба вже вакцинуватися. При цьому міністр наголосив, що вакцинація вчителів добровільна і безкоштовна.

Які школи навчатимуть дистанційно

Очільник МОЗ запевнив, що згідно з умовами адаптивного карантину, якщо у регіоні встановлюється вищий за зелений рівень епіднебезпеки, то в школах запроваджується дистанційне навчання (за умови – якщо колектив закладу освіти не вакцинований на 80%).

Водночас міністр нагадав, що минулого навчального року при погіршенні епідситуації школи закривалися.

«Сьогодні МОЗ дає шанс школам працювати, якщо буде 80% вакцинованого викладацького складу. Але ми примусово не створюємо для вчителів ситуації, коли вакцинація від COVID-19 є обов’язковою. Це один з варіантів, щоб школа працювала під час жорсткіших карантинних обмежень», – сказав Ляшко.

До слова, згідно з постановою уряду, школи, у яких вакциновано менше 20% педагогів, не зможуть працювати, якщо регіон перейде з зеленої в іншу зону карантину.

Наразі серед працівників освіти повний курс вакцинації пройшли 308 тисяч осіб. Лідером з вакцинації вчителів є Львівська область – там щепили 25 тисяч освітян. Також найбільше щеплюють педагогів у Запорізькій (23 тисячі) та Харківській (17 тисяч) областях.

Leave a Comment