Суд закрив справу про п’яне водіння начальника Любешівської податкової інспекції Андрія Любелі. Відео, яке робив поліцейський, визнали недопустимим доказом у справі. Провадження проти податківця закрили і вирішили повернути йому водійське посвідчення.

Про це йдеться у постанові Любешівського районного суду від 21 липня, повідомляє «Сила правди».

З матеріалів справи стало відомо, що 21 травня близько 1:35 години начальник Любешівської податкової інспекції Головного управління ДПС у Волинській області Андрій Любеля потрапив у ДТП на своєму автомобілі «Skoda». Про аварію на вул. Незалежності у селищі Любешів поліцейських повідомив водій «BMW». Він же сказав, що затримав податківця, який їздив п’яним за кермом.

Коли ж на місце події приїхала поліція, водій «BMW» попросив припинити розгляд справи, оскільки автомобілі не мали жодних пошкоджень. Однак поліцейський побачив, що податківець був нетверезим, від нього відчувався запах алкоголю, у нього була нечітка вимова та координація. Патрульний попросив його пройти огляд на стан сп’яніння, однак той відмовився. Ще на місці події податківець заявив, «що нікуди не поїде, і ні при яких обставинах дихати нікому не буде». Усе це поліцейський через завантажене чергування зняв на власний телефон, а не на бодікамеру.

Під час судового засідання Андрій Любеля заперечив свою вину. Він пояснив, що тієї ночі відвозив свою дружину з селища Любешів до Ковеля та не був п’яним.

Суддя Віталій Глинянчук назвав відеозаписи, додані до протоколу, недопустимими доказами у справі, оскільки на них нібито немає часу та дати зйомки. Також під час фіксації відмови податківця від проходження огляду поліцейський нібито не дотримався передбаченої законом процедури. Він не зафіксував на відео, чи залучив до огляду двох свідків, які б підтвердили, що податківець був п’яним тощо.

Відтак суддя вирішив закрити провадження у цій справі через відсутність події та складу адміністративного порушення. Також йому повернуть водійське посвідчення. Упродовж десяти днів на цю постанову ще може бути подана апеляція.