Важливо Волинь Новини

Освідчення на Світязі: розвиток весільного туризму на Шацьких озерах

Серед великої кількості різновидів туризму, які перспективно розвиваються на території України, особливо відрізняється весільний туризм, метою якого є відвідування місцевості для проведення весільних церемоній, освідчення, романтичної подорожі, медового місяця, відзначення річниці одруження, золотого весілля, проведення вінчання тощо, – повідомляє Район. Шацьк.

Звісно, чимало пар для проведення весілля обирають  місце свого постійного проживання, а на медовий місяць їдуть за кордон.

Останнім часом, карантинні обмеження відкрили нам завісу розвитку внутрішнього туризму в Україні. Українці в карантинний період могли відвідати  ті місцевості, про які раніше не чули і побачити свою країну також цікавою, багатогранною, унікальною, і нічим не гіршою заморських курортів. Екологічні території, позбавлені міського шуму, приваблюють до себе все більше уваги. Для весільних подорожей пари обирають гористі місцевості або водні ландшафти.

Сьогодні своє весілля кожна пара бажає провести у форматі атмосферної вечірки, не схожої на інші.

 

Шацькі озера, окрім  розвитку сільського зеленого туризму – перспективна територія для розвитку й інших видів туризму, зокрема  культурно-пізнавального, розважального, лікувально-оздоровчого, спортивного, релігійного,  водного, пригодницького, ностальгічного, екотуризму та інших цікавих видів туризму. Шацький край – це основа та золото туристичної індустрії Волинської області.

Мета весільної подорожі на Шацькі озера – отримати нові враження, емоції від  проведеної церемонії  одруження, побути разом в медовий місяць і  повертатись зі спогадом «О так, пам’ятаєш ти мені освідчився на цьому містку?» або «Ми сказали обітниці на Шацьких озерах». Весільний туризм – це особливий вид спільних подорожей, коли молодята відчувають свою єдність, можуть випробувати нові відчуття, зробити красиві знімки і відео.

Читайте також: Вихідні на Світязі: що відбувається на головному пляжі Світязя

Журналісти Район.Шацьк поспілкувались з Марією Ханзерук, організатором весільних церемоній, романтичних освідчень і побачень на березі Шацьких озер. Дівчина вже другий рік створює унікальні моменти з індивідуальним підходом до кожної пари, об’єднавши це все в ідею проєкту «VRODAS EVENT». Для себе придумала й псевдонім – Вродаслова.

 

«Хотілось об’єднати два українських слова, які б означали естетику почуттів, слів і були дотичними до моєї діяльності. Також я пишу для онлайн сайтів на мистецькі теми й ця назва об’єднує мою сферу копірайтингу та організацію церемоній. Мені дуже подобається сам процес створення чогось. Емоції та враження, хвилювання та очікування. Мене завжди цікавить результат,  який мотивує та робить людей  наповненими. І нехай я буду «останнім романтиком», але я переконана, що  ця справа через роки знайде приємний відгук в серцях людей, які довірили мені свій унікальний момент – організацію освідчення або проведення церемонії обітниць. Вірю, що ми всі народжені, щоб щось створювати, приносити, примножувати в цей світ своєю діяльністю. Бути корисними один одному», – розповідає Марія.

Тож, зважаючи на свою творчу натуру, для Марії особливо цікавим є весільний туризм. Це та сфера де вдається реалізувати ідеї, бажання  дарувати людям емоції, враження та спогади на все життя.

Читайте також: За землю в Шацьку сплатили понад три мільйони гривень податку

Свою справу Марія розпочала, ще проживаючи на Закарпатті, перейнявши там досвід. В Ужгороді Марія здобувала освіту «туризмознавець». Розповідає, що весільні церемонії в унікальних місцях серед гір просто неба, паради наречених – вже давно не новинка. Згодом поїхала до Льовова на майстер-клас весільних церемоній до Оксани Вотум, який й став «точкою неповернення». А опісля все відбувалось дуже стрімко.

 

 «Бог наче чув мене і посилав людей, які допомогли мені «стартонути». В полі біля Хустського району, біля панорами гір, відбулась моя перша церемонія. Це було  дуже душевна компанія близьких родичів  пари Володимира та Діани. Я пам’ятаю, з яким азартом я розв’язувала організаційні питання:  генератор, апаратура, сценарій, сукня, макіяж, зачіска, ночівля, трансфер. В мене все було прописано  та продумано до деталей і я була впевнена, що  лише віддаючись  на всі 100 все вийде», ‒ ділиться спогадами Марія.

Дівчина переконана, що перешкоди – це лише перевірка намірів. Тож процес організації захопив Марію у свої каруселі. А після кожної церемонії організаторка весіль купувала вазон з квіткою і підписувати іменами пари. Хоча, з поверненням додому  ідею  так і не вдалося продовжити. Хоча Марія не полишає ідею створити вдома такий оазис проробленої роботи.

Турбота — це білизна brabrabra
Скажи своєму тілу “дякую”. Обирай гарну та комфортну білизну від brabrabra

 

Дотепер Марія розробляє та проводить авторські весільні церемонії обітниць. Послуга включає оформлення локації (весільної арки) біля якої проводить символічну шлюбну церемонію. На березі озера це виглядає дуже своєрідно та красиво. Захід сонця створює казкову атмосферу, а проголошені обітниці під шум хвиль Шацьких озер звучать  особливо трепетно.

Читайте також: Як туризм впливає на екологічний стан озера Світязь

 

 

 

Окремий напрям творчості – організація освідчень при променях заходу сонця на озері Світязь. Ці картини варті мальовничих картин.

«Це  був період жорсткого карантину і наближального  локдауну. Мені хотілось передати ідею спочатку ізоляції двох людей просто неба з модним сьогодні кейтерингом, популярною в той період, доставлення кухні. Але все вийшло якось більш цікаво.  В мене не було коштів на дорогий декор з «Пінересту». Я дивилась на  картинки в інстаграмі десь в італійської Тоскані чи французькому Провансі й мені так хотілось  щось таке зробити біля рідного озера Світязь. І почала ночами писати статті на замовлення, поїхала збирати лохину. Всі кошти я витрачала на посуд, зверталась в майстерні, які виробляли «озерні» тарілки, шили скатертини,  присилали свічки,  келихи тощо», ‒ ділиться Марія.

Підтримувала творчі починання мисткині й подруга дитинства  і сусідка Марія. Дівчата розповідають, що працюють в унісон і дуже розуміють одна одну.

Читайте також: У Шацьку хочуть зробити нову історико-туристичну локацію

«Ми ніколи не ставимо заробіток основою нашої співпраці. Ми зберегли в собі рису дитинства – цікавість до творчості. Зараз я працюю над пріоритетами. Але бажання робити людей трішечки щасливішими  є важливою в моєму списку.», – розповідає Марія Ханзерук.

 

 

Марія розповідає, що полегшує закоханому хлопцеві організаційні питання. Звернувшись до Марії, він  може бути впевнений, що всі  послуги об’єднає в одне ціле. 

«Я роблю все, аби  момент свідчення пройшов злагоджено. І все, що залишається чоловіку – подумати над тим, що він хоче сказати у цей момент. А все решта – мої  питання та обов’язки», ‒ розповідає Вродаслова.

За два роки організації тут побували  гості з Полтави, Львова, Тернополя, Нововолинська, Києва, Ужгорода.

«Особливо цікавим для мене є ланцюжок, коли я стаю причетна до організації освідчення, і пара потім хоче ще весільну церемонію. Тоді помічаєш взаємозв’язок, і це я вважаю великою довірою та цінністю», ‒ відверто ділиться організаторка.

Читайте також: На березі Світязя стартувало будівництво сучасного спорткомплексу

 

 

Дівчині подобається вигадувати нові ідеї для організації освідчення, додаючи до сценарію все нові атракції: катання на  декорованому світязькому човні, байдарці, малювання парою картини на мольберті на березі озера тощо. Сьогодні Вродаслова, організовуючи побачення може декорувати локацію, засервірувати стіл красивим посудом зі смачною їжею, долучити фотографа, музиканта, організувати проживання, прогулянку на яхті чи човні тощо. Як бонус пара отримує сертифікат на катання на водному судні опісля освідчення (човен, байдарка, sup-дошка)

«Освідчення для кожного чоловіка у будь-якому віці – урочистий момент. І який би зовні сильний, мужній не був чоловік у цей момент він виглядає по-особливому зворушливо», ‒ каже Марія.

 

 

Своїми роботами Марія ділиться на своїй сторінці у фейсбук, туди ж можна написати, аби замовити церемонію.

Весільний туризм на Шацьких озерах – дуже перспективна ідея розвитку території через створення романтичного міфодизайну, пояснює Марія Ханзерук.

 

Таким чином, послуги весільних церемоній перетворюються в один з видів подієвого туризму, який є порівняно молодим і цікавим напрямком. Весільний туризм розрахований на потенційних молодят, які подорожують на Шацькі озера з метою освідчення або медового місяця поза зоною проживання.

Марія  вірить в те, що діяльність щодо розвитку весільного туризму на Шацьких озерах, буде передаватись в розповідях дітям та внукам. А фото та відео з  освідчення та весільної церемонії будуть актуальні в житті родини все життя.

«Щасливі емоції пари – це дуже приємно! Я усвідомлюю свою причетність до щастя закоханої пари й всіляко намагаються їм допомогти під час підготовки. Коли буває накладка я питаю себе «Що відчує  та людина, якщо я вчиню так?» Я вважаю, що ця справа допомагає мені по життю і дарує навзаєм хороші миті. Я вірю в бумеранги енергії», ‒ каже наостанок Марія Ханзерук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment