Волинь Новини

Муніципали пояснили, як правильно паркуватися

Управління муніципальної варти виконавчого комітету Нововолинської міської ради звертає увагу водіїв на особливості руху, зупинки і стоянки транспортних засобів по проспекту Перемоги, проспекту Дружби та вулиці Героїв АТО у місті Нововолинську.

Про це йдеться на сторінці Муніципальної варти Нововолинська.

  1. Відповідно до затвердженої схеми організації дорожнього руху, проспектом Перемоги (від перехрестя з вул. Соборна) у місті Нововолинську запроваджено односторонній рух. Згідно п. 15.3 Правил дорожнього руху, зупинка і стоянка транспортних засобів дозволяються на лівому боці дороги з одностороннім рухом. Таким чином, залишати транспортні засоби з правого боку дороги по проспекту Перемоги(від перехрестя вул. Соборна) забороняється. Додатково, з правого боку дороги встановлені дорожні знаки 3.34. «Зупинку заборонено», дія яких поширюється лише на правий бік вулиці і проспекту.
  2. На вказаних проспектах знаходяться виїзди з прилеглих територій житлових будинків та установ. Згідно п. 15.9 «и» зупинка забороняється ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду. Тому, при здійсненні зупинки на вказаній вулиці чи проспекті потрібно враховувати, що припаркований автомобіль може заблокувати виїзд або заїзд у двір мешканцям даної вулиці, працівникам установ або ж екстрених служб.
  3. Не слід паркувати автомобіль на тротуарі, оскільки такими діями можна порушити п. 15.10 «в» Правил дорожнього руху, згідно якого стоянка забороняється на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м. Автомобіль припаркований на тротуаті де є менше двох метрів, створює перешкоди для пересування пішоходів та наражає їх на небезпеку.
  4. Залишаючи свій автомобіль біля Нововолинського ліцею №1 слід пам’ятати, що у вказаному місці знаходиться пішохідний перехід, а відповідно до п. 15.9 «г» Правил дорожнього руху зупинка забороняється на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі. Автомобіль, який розміщений навіть не на пішохідному переході, а поруч, може суттєво обмежити видимість проїзної частини пішоходу, який переходить дорогу.

Нагадуємо водіям, що за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу.

Інспектори з паркування управління муніципальної варти мають право скласти адміністративні матеріали на власників транспортних засобів.

Leave a Comment