Волинь Новини

Фірма без власної техніки ремонтуватиме вулицю Набережну у Світязі за 25 мільйонів гривень

Дорогу на вулиці Набережній у селі Світязь за майже 25 мільйонів гривень ремонтуватиме львівська компанія без власної техніки. Під час закупівлі замовник відмовився від дешевшої пропозиції фірми-конкурента через відсутність усіх необхідних документів. Відтак, переможцем стала компанія, яка орендує всю техніку.

Відповідну угоду розмістили у системі публічних закупівль Prozorro 5-го липня, – повідомляє Сила правди.

Шацька селищна рада уклала договір з ТОВ «Вельт Капітал» на ремонт вулиці Набережної у селі Світязь. Згідно з тендерною документацією, окрім нового дорожнього покриття компанія ще має облаштувати тротуари та пішохідні доріжки. Також вона влаштує й освітлення на цій вулиці. Закінчити роботи підрядник має до кінця грудня цього року.

У закупівлі взяли участь львівське ТОВ «Вельт Капітал», тернопільське ТОВ «Шляховик-Т» та львівське ТОВ «Інтергруп-Захід». Остання не знижувала початкової ціни. А «Шляховик-Т» запропонувала найвигіднішу вартість робіт – 23,3 млн грн та стала переможницею торгів. Однак, замовник вирішив відхилити її пропозицію через те, що компанія не надала всіх необхідних документів.

Зокрема, у протоколі вказано, що ТОВ «Шляховик-Т» не надало документи про забезпечення тендерної пропозиції у вигляді банківської гарантії; кошторисної документації та жодних розрахунків; чинний дозвіл Держпраці на зведення, монтаж та демонтаж будинків, споруд, зміцнення їх аварійних частин; сертифікат на систему екологічного управління у відповідній сфері.

Відтак, замовник скасував цю дешевшу пропозицію та визначив переможцем ТОВ «Вельт Капітал», яке запропонувало виконати роботи за майже 25 млн грн. Згідно з документами компанії, у неї немає власної техніки. Асфальтоукладач, бетонозмішувач, дорожні котки, самоскиди тощо вона планує брати у львівського ТОВ «Сімбо Капітал».

ТОВ «Вельт Капітал» для ремонту використовуватиме техніку іншої компанії. Скріншот з документації підрядника

Нагадаємо, ремонтні роботи поблизу вулиці Набережної у Світязі розпочали ще у 2018 році. Зокрема, відремонтували набережну поблизу озера. Там облаштували пішохідні, велодоріжки, паркомісця тощо.

Згідно з даними з «Prozorro», з 2017-го року «Вельт Капітал» уклало 35 договорів з волинськими замовниками на загальну суму майже 500 млн грн. Найбільше угод компанія підписала з Шацькою селищною радою. Загалом 16 договорів на 43,6 млн грн.

Згідно з інформацією аналітичної системи «YouControl», ТОВ «Вельт Капітал» зареєстроване 9 лютого 2016-го року у місті Львові на вул. Саксаганського, 14. Його засновницею та власницею є Тетяна Павленко. Раніше видання «Наші гроші. Львів» повідомляло, що компанія розігрувала торги з ПП «Арагас», яка тоді належала Ярині Газді – колишній власниці «Вельт Капіталу». ТОВ «Сімбо Капітал», у якого компанія-переможець орендує техніку, зареєстроване у листопаді 2017-го року на вул. Пасічній, 85 у Львові. Його засновником та власником є Богдан Москаль. Керівниця компанії – Ксенія Концева.

Leave a Comment