Волинь Новини

На луцькому ринку за сурогатом алкоголю утворюються черги. Відео

На луцькому ринку торгують сурогатним алкоголем. Містяни розповідають, що наливайки працюють роками, а зранку за незаконним спиртним навіть утворюються черги

Про це ідеться в сюжеті телеканалу Аверс, передає ІА Волинські новини.

На луцькому ринку торгують сурогатним алкоголем. Містяни розповідають, що наливайки працюють роками, а зранку за незаконним спиртним навіть утворюються черги.

Слідчо-оперативна група, своєю чергою, вилучила куплений алкоголь і запевнила, що проведе експертизу.

«Я побачила чергу: 5-6 чоловіків і жінка. Чомусь подумала, що там продають дешеву рибу. Думаю, теж стану, побачу, що то за риба. Як підходжу ближче, дивлюся, наливають просто в чарки. Звичайно, я зробила зауваження. Як наступного разу йшла, то побачила, що чоловік приходить із пустими пляшками, а взамін отримує повні з тим спиртом», – розказала лучанка про наливайку на ринку «Лучеськ».

Додала, що від тутешнього пійла страждає не одна сім’я: «Це вже край. Вважаю, що це насилля над жінками, дітьми, батьками… І ті, хто сюди ходить, кому тут наливають, страждають тяжко, вони залишилися без роботи, хворіють… Іде деградація населення. Мій сусід прийшов з АТО, він не реабілітувався – сюди заглядає».

Журналісти зафіксували правопорушення на відео, підіславши в кіоск свого «покупця». Коли ж знімальна група увійшла всередину, поведінка продавчині кардинально змінилася – вона швидко спробувала сховати чарки. Переконує: вони з-під компоту, а в пляшках – олія. Як тільки почула, що журналісти викликають поліцію, поспіхом виштовхала знімальну камеру, зачинила контейнер і втекла.Працівники поліції відібрали пояснення, опитали людей із сусідніх контейнерів. Усі як один кажуть, що нічого не знають, нічого не бачили. А адміністрації ринку на місці не виявили.

Слідчо-оперативна група, своєю чергою, вилучила куплений алкоголь і запевнила, що проведе експертизу.

Заяву журналістів зареєстрували в районному управлінні.

Читайте також: У Києві хлопець стрибнув з мосту з… рюкзаком каміння (Фото 18+)

«Заяву будуть розглядати. Буде надіслана відповідь відповідно до чинного законодавства України. Будемо з’ясовувати, кому належить це приміщення, хто здійснює тут підприємницьку діяльність», – каже інспектор патрульної поліції Дмитро Хилюк.

Як інформують у муніципальній варті, контейнер, де продають сурогат, належить Малому Володимиру Васильовичу. Порушення тут фіксують систематично.

«Із початку цього року ми вже склали шість адмінпротоколів. Там є підприємець, але постійно змінюються продавці і протоколи складаються на інших людей. Дозвіл у них – на торгівлю звичайними продуктами», – зазначає заступник директора департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Роман Кулик.

Штраф за торгівлю сурогатом становить від шести до 13 тисяч гривень.

 

Leave a Comment